Vesti
Politika

Vulin: CG da se uzdrži od slanja vojnika na Kosovo

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da bi Crna Gora trebalo da se uzdrži od slanja štabnih oficira u NATO misiju Kfora na Kosovo bez prethodnog dogovora sa Srbijom.
Vulin: CG da se uzdrži od slanja vojnika na Kosovo
Aleksandar Vulin (Foto Tanjug)

Savet za odbranu i bezbednost Crne Gore je u petak utvrdio predloge odluka o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnu misiju u Avganistanu i dva štabna oficira u misiji Kfor na Kosovu, preneli su podgorički mediji.

"Ja bih najlepše zamolio crnogorsku državu i crnogorsko Ministarstvo odbrane da još jednom razmisli i da ne šalje vojsku na Kosovo i Metohiju", izjavio je Vulin tokom posete Bačkoj Topoli, odgovarajući na novinarsko pitanje.

Oni vrlo dobro znaju, dodao je ministar odbrane, da je Kosovo i Metohija deo države Srbije po rezoluciji UN 1244.

"Podsetiću ih čak da su za vreme NATO agresije bili deo iste države i da su i građani Crne Gore bili ubijani od strane potpuno istog agresora", rekao je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane.Ostale vesti

Sastanak CIK-a o učešću političkih partija
Centralna izborna komisija održaće danas sastanak na kojem se očekuje da donese odluku o sertifikaciji političkih partija zajedno sa listama kandidata, prenosi Gazeta Express.
  • 22.01.2021
Kosnet: Kandidati za poslanike da poštuju odluke pravosuđa
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet pozvao je sve kandidate za poslanike Skupštine Kosova koji nisu sertifikovani od strane Centralne izborne komisije da poštuju odluke pravosuđa. U intervjuu za televiziju Kanal 10, Kosnet je rekao da postoji pravni postupak za žalbe na ove odluke.
  • 21.01.2021
Milion evra za nadoknadu štete od poplava
Tehnička Vlada Kosova izdvojila je milion evra za nadoknadu štete nastale na stambenim zgradama kao rezultat poplava koje su zahvatile Kosovo u prvoj nedelji januara.
  • 21.01.2021
EK se oglasila povodom izjave Ramuša Haradinaja
Iz Evropske komisije su povodom poziva Ramuša Haradinaja na stvaranje "velike Albanije" za Tanjug poručili da politički lideri u regionu moraju da promovišu dobrosusedske odnose i da se pridržavaju evropskih vrednost.i
  • 21.01.2021
Kurti: Ne povlačim se sa liste kandidata za poslanike
Predsedavajući pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da lista kandidata za poslanike te stranke za izbore ostaje onakva kao što je i predata, sa njim na čelu.
  • 21.01.2021
Džo Bajden položio zakletvu za predsednika SAD

Polaganjem zakletve Džozef Bajden je zvanično postao 46. predsednik SAD.

  • 20.01.2021