Vesti
Politika

Vulin: Bogdanović odbio poligraf, podnosimo krivičnu prijavu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je Boban Bogdanović "Pacov" odbio da se na poligrafu testira i tako potvrdi ono što je javno izneo kao svoja saznanja o ubistu Olivera Ivanovića, kao što što ni u Službi za organizovan kriminal "nije izneo ni jedan jedini dokaz".
Vulin: Bogdanović odbio poligraf, podnosimo krivičnu prijavu
Pres konferencija ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina u Beogradu (Foto FoNet/MUP)

"Zato Ministarstvo unutrašnjih poslova, koristeći mogućnost u skladu sa zakonom, podnosi krivičnu prijavu za neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca što ćemo dostaviti tužiocu, čekamo njegovu brzu rekciju", rekao je Vulin na vanrednoj konferenciji za novinare.

Kako je rekao o tvrdnjama Bogdanovića, "Srbija je ozbiljna zemlja i ne može ovako brutalno da se laže", navodeći da "sve što je portal KRIK preneo kao izjavu Bogdanovića objavljeno je odmah u šiptarskim medijima, kao suva istina i u medijima u regionu kao dokaz da smo zemlja kriminalaca".

"Da su portal KRIK i Bogdanović imali bilo kakvu dobru nameru ili da su mislili da kao novinari nešto napišu, sačekali bi barem da prođu izbori. Ali nisu i to je samo pokušaj kriminalizacije Srbije i uticanja na izborne rezultate", rekao je Vulin.

On je pokazao novinarima četiri knjige u kojima je "sabrana četvorogodišnja istraga Bezbednosno informativne agenci i MUP, hiljade stranica koje pokazuju sa koliko se ozbilnosti pristupilo rasvetljavanju ubista Ivanovića".

"Obratili smo se za pomoć najznačajnijim službama sveta koje su prisutne na Kosovu od SAD, Velike Britanije, Nemačke, Euleksa, jer mi ne možemo tamo da sprovedemo istragu", rekao je Vulin, navodeći da je pomoć izostala.

Kako je naveo, "kada smo tražili satelite (snimke) odgovoreno nam je da je bilo maglovito, tražili smo i veštačenje kamera".

"Radimo ozbiljno, svaki dan se borimo da se istina sazna i da ni jedan počinilac ne ostane neotkriven", rekao je Vulin.Ostale vesti

Dveri: Hitno osloboditi mladića uhapšenog na Gazimestanu

Srpski pokret Dveri zahteva hitno oslobađanje iz pritvora Beograđanina Nikolu N. (20) koji je u utorak uhapšen na Gazimestanu nakon parastosa stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici.

  • 29.06.2022
Lajčak na severu Kosova sa Rakićem i čelnicima lokalnih samouprava
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boravi danas na severu Kosova, gde se, u Opštini Severna Mitrovica, sastao sa predstavnicima Srpske liste i čelnicima ovdašnjih lokalnih samouprava.
  • 29.06.2022
Lajčak: Normalizacija je odgovornost lidera
"To što je dogovoreno, to mora da se sprovede. To nije nešto što je Brisel zahtevao, to je nešto što je dogovoreno između Kosova i Srbije", kazao je specijalni predstavnik EU u dijalogu Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, odgovarajući na pitanje da li očekuje implementaciju sporazuma o Zajednici srpskih opština.
  • 29.06.2022
Vejvoda: Srbija ne može da zadrži neutralnost
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je da Srbija ne može da zadrži neutralnost, navodeći da je Srbija išla u NATO do 2004. godine, i da su za vreme premijera Zorana Đinđića počeli razgovori oko ulaska u punopravno članstvo Alijanse, "ne zanemarujući nipošto zločin koji je učinjen".
  • 28.06.2022
Nakon Prištine, Lajčak i u Beogradu
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslav Lajčak posetiće Beograd od 29. juna do 1. jula, saopštila je danas mreža EU info.
  • 28.06.2022
Lajčak: Rešavanje pitanja nestalih ostaje hitno

Izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je na Tviteru da je posetio Resursni centar za nestala lica u Prištini i naveo da je hitno rešavanje sudbine više od 1.600 ljudi.

  • 28.06.2022