Vesti
Politika

Vujošević: Vučić je izbor stranih sila

Nekadašnji trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "izbor stranih sila, zbog toga što je veoma poslušan kada je reč o ključnim problemima, a istovremeno kontroliše ’patriote’, ljude koji bi demonstrirali da neko drugi sklapa mnogo skromnije sporazume oko Kosova".
Vujošević: Vučić je izbor stranih sila
Duško Vujošević (Foto Nova S)

Vujošević, koji je na lokalnim izborima 3. aprila bio nosilac izborne liste koalicije "Boris Tadić Ajmo ljudi" za vanredne beogradske izbore, izjavio je za novi NIN da "država sklapa veoma opasne paktove sa vodjama navijača, i upotrebljava ih kao parapolicije, da pale ambasade, da izlaze ili ne izlaze na demonstracije, da obezbedjuju inauguracije".

"Nasilje se gaji, od murala ratnim zločincima pa nadalje. Svako ko ima potrebu da vikne da je Kosovo deo Srbije, treba to da uradi u Prištini. Zašto bi to radio u Beogradu? I to se čini makar uz saglasnost vlasti, ako ne i po njenoj želji. Vučić je vođama Zvezdinih navijača dao legalne, veoma unosne poslove, a vođama Partizanovih manitpulativno dozvolio da čine zločine", rekao je Vujošević.

Na pitanje da li smatra da će biti novih izbora u Beogradu, Vujošević je rekao da bi "sugerisao opoziciji da nije momenat za nove izbore, jer je mnogo ljudi razočarano".Ostale vesti

Otvorene granice između Kosova i Albanije vikendom tokom letnje sezone
Danas je počela primena sporazuma između Kosova i Albanije koji je dogovoren na poslednjem sastanku dve vlade, a odnosi se na potpuno otvaranje granice u vreme vikenda tokom letnje sezone.
  • 25.06.2022
Fejzulahu: ’’Elektrosever’’ nema pravo da nudi cene koje su ispod tržišnih
Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu, rekao je da kompanija "Elektrosever" nema pravo da svojim potrošačima nudi struju po cenama koje su ispod tržišnih, te da ukoliko do toga dođe - pomenutoj firmi može biti oduzeta dozvola za rad.
  • 25.06.2022
Vučić: Situacija sve komplikovanija
Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.
  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022