Vesti
Politika

Vučina Janković novi načelnik kosovsko-mitrovačkog okruga

Na mesto novog načelnika Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga imenovan je Vučina Janković, objavljeno je na zvaničnom veb-sajtu ovog okruga.

Vučina Janković novi načelnik kosovsko-mitrovačkog okruga
Vučina Janković (Foto Kim arhiva)

Kako se ističe, odluka o njegovom imenovanju, doneta je rešenjem predsednice Vlade Republike Srbije od 29. jula 2021. godine.

Janković je zamenio Slavka Simića, dosadašnjeg rukovodioca Kosovskomitrovačkog okruga.

Pre ovog imenovanja, Janković je obavljao funkciju gradonačelnika Zvečana, a na lokalnim izborima koji će na Kosovu biti održani 17. oktobra, kandidat Srpske liste za gradonačelnika te opštine biće dr Dragiša Milović.

Vučina Janković je master pravnik, rođen je 1982. godine u Kosovskoj Mitrovici, oženjen je i otac je troje dece.Ostale vesti

Pahor: Prevazići nesporazume i nastaviti dijalog
"Dijalog nije jednostavan i može se doći do kraja ukoliko postoji politička volja dveju strana", poručio je u Prištini slovenački predsednik Borut Pahor.
  • 29.11.2021
Pahor stigao u Prištinu
U Predsedništvu Kosova počeo je sastanka predsednice Vjose Osmani i predsednika Slovenije Boruta Paroha. 
  • 29.11.2021
Vučić: Srbija ne treba da prizna Kosovo
"Srbija ne treba da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, već treba da se bori koliko je moguće politički i da čuva mir, da zemlja ide napred, da bi mogla jasno da kaže sve što danas može da kaže", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 29.11.2021
Diplomatske misije u Prištini upozorile na oprez zbog mogućih napada

Diplomatske misije u Prištini upozorile su svoje osoblje da izbegavaju gužve i velike tržne centre jer, prema njihovim saznanjima, postoji rizik od mogućeg napada do 30. novembra.

  • 28.11.2021
Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021