Vučićev apel da se zaštite manastiri i crkve na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je verske lidere na zaštitu manastira i crkava Srpske pravoslavne crkve na Kosovu, koje su pod stalnom pretnjom onih koji ne veruju u civilizaciju i kulturno nasleđe.

Podeli ovaj članak sa:
  • Vučić u Gračanici (Foto Kurir)

"Verujemo da su nacionalne manjine i njihovo kulturno nasleđe pravo bogatstvo naše države. U duhu današnje diskusije i gostoprimstva Kazahstana, možemo da kažemo da je odnos Srbije prema različitostima doprineo mirnom okruženju bez religijskih i etničkih tenzija i dobrobiti svih građana i društva u celini", rekao je Vučić je u Astani, na 4. kongresu lidera sveta i tradicionalnih religija.

Ukazao je da je Balkan, region u kojem se nalazi Srbija, raskršće na kojem se susreću mnoge vere.

Predsednik Srbije je istakao da su mir i bezbednost najvažnije zajedničke vrednosti svih naroda u svetu i da poruke mira treba da budu osnova međunarodnog poretka.

Naglasio je da se vera često zloupotrebljava za neke druge ciljeve, da se nekada koristi i kao izgovor za geopolitičke ciljeve.

Prema njegovim rečima, vera se zalaže za mir i poštovanje, te je predložio da u porukama skupa bude rečeno da mir treba da bude osnova međunarodnog poretka.

Učešćem na ovom skupu Vučić je završio dvodnevnu posetu Kazahstanu.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane