Vesti
Politika

Vučić: Verujem u neko kompromisno rešenje, ali nije sigurno

Nastavićemo razgovor i verujem da ćemo moći u narednim danima pred nama makar za jedan mali deo da postignemo neko kompromisno rešenje, pošto je jasno da oko tablica i nekih većih pitanja do takvog rešenja ne može da dođe uopšte, rekao je predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka sa Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom.
Vučić: Verujem u neko kompromisno rešenje, ali nije sigurno
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić (Foto Božana Pavlica Fonet)

Drugi deo razgovora predsednika Aleksandra Vučića sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i izaslanikom SAD Gabrijelom Eskobarom završen je 15 minuta posle ponoći.

Vučić je, u obraćanju na Instagramu, rekao da će se razgovori nastaviti, u nadi da će se postići neko kompromisno rešenje.

"Verujem da ćemo moći u narednim danima pred nama makar za jedan mali deo da postignemo neko kompromisno rešenje, pošto je jasno da oko tablica i nekih većih pitanja do takvog rešenja ne može da dođe uopšte", rekao je Vučić.

Dodao je da i to što se nada - nije ništa sigurno, te da je potrebno mnogo garantija i još rada.

"Ali u danima pred nama radićemo vredno da sačuvamo mir za naš narod, a istovremeno osiguramo budućnost za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji", poručio je predsednik.

Sastanku su prisustvovali i ambasadori SAD i EU u Srbiji, Kristofer Hil i Emanuel Žiofre.

Vučić je sa Lajčakom i Eskobarom razgovarao i ranije danas, a razgovore su nastavili u 22 časa.Ostale vesti

Kurti: Hovenijer me je upozorio da bi situacija na severu mogla  da se pogorša

Nemački novinar Mihael Martens, kaže da mu je kosovski premijer, Aljbin Kurti, rekao da je "pristao na kompromis" u vezi sa krizom oko registarskih tablica nakon što ga je američki ambasador u Prištini upozorio da bi situacija na Severu Kosova "mogla ozbiljno i nepovratno da se pogorša".

  • 26.11.2022
Vučević: Situacija na Kosovu i dalje veoma napeta
Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je situacija na Kosovu "i dalje veoma napeta jer je mnogo otvorenih pitanja" da se nada "da će se odgovori tražiti u formi dijaloga".
  • 26.11.2022
CIK: Počela registracija birača van Kosova za izbore na Severu
Centralna izborna komisija saopštila je da je danas počela registracija građana koji žive van Kosova za vanredne izbore za gradonačelnike u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok. Rok za prijavu ističe 30. novembra.
  • 26.11.2022
Kurti u Madridu: Srbija ima teritorijalne aspiracije prema Kosovu
Premijer Kosova Aljbin Kurti tokom svog govora na 26. Kongresu Socijalističke internacionale koji se održava u Madridu u Španiji rekao da je Srbija i dalje autoritarna zemlja sa teritorijalnim aspiracijama prema Kosovu i sa širokim i bliskim vezama sa Kremljom.
  • 26.11.2022
Šest prijava za vanredne izbore za predsednike opština na severu KiM
Za vanredne izbore za predsednike opštine Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić prijavilo se šest političkih subjekata i samostalnih kandidata, saopšteno je iz Centralne izborne komisije u Prištini.
  • 25.11.2022
Zakonske osnove za povratak Srba u kosovske institucije
Direktor Kosovskog instituta za pravosuđe Ehat Miftaraj izjavio je da postupak posle ostavki radnika iz pravosudnog sistema još nije završen i da oni mogu da se vrate na svoja radna mesta, ali da mogu da se suoče i sa disciplinskim merama, uključujući otpuštanje.
  • 25.11.2022