Vesti
Politika

Vučić: Važno da međunarodna zajednica ispuni garancije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je važno da međunarodna zajednica ispuni garancije koje su dali i da razumeju da su se pravili naivni, a da su gledali da je neko podigao četiri baze i to ne da bi gradio poverenje prema narodu koji živi na severu Kosova i Metohije, već da bi pretio tom narodu.
Vučić: Važno da međunarodna zajednica ispuni garancije
Vučić (Foto arhiva Kim)

"Te baze su podizane da bi mogao da tuče ljude koji se ljube ili vode ljubav sa svojim devojkama u automobilu, da ih unakazi, da ih tuče do neprepoznatljivosti, pa da glume mangupe i kažu pogledajte šta smo uradili Srbima i da onda misle da će Srbi da ćute", rekao je Vučić nakon sastanka sa Nikolom Nedeljković, a odgovarajući na pitanja novinara.

Vučić je naveo da razumeju i Srbi sa KiM da to Srbi u Beogradu ne razumeju i da u isto vreme dok se odvija drama na KiM ovde će biti hiljade proslava, što lepo govori o uspehu zemlje.

Istakao je da narod sa Kosova više neće da trpi.

"Molim ih da se ponašaju u skladu sa onim što je dogovoreno, da vode računa o Miljanu Adžiću, Srđanu Trajkoviću", kazao je Vučić i dodao da je Adžić zbog barikada uhapšen.

Upitao je da li je neko na barikadama ubijen i ukazao da su šok bombe pirotehnička sredstva zbog kojih u Srbiji nikoga ni prekršajno nisu kažnjavali.

"Učinilo se da bi mogao da vam bude opasan. Hoćete da hapsite čoveka kojeg ste videli na barikadama da mu u automobilu, zato što ga dugo držite na administrativnom prelazu, nije mogla beba da čeka, da mu supruga doji bebu", kazao je Vučić.

Vučić je preneo da je i jutros zvao evropske predstavnike i zamolio ih da povedu računa jer je situacija mnogo opasnija i teža nego što misle.

Najavio je da će večeras govoriti detaljnije kako je izbegnuta katastrofa i zašto se Priština ovog puta nije usudila da dođe na sever.

"Imali bismo katastrofu sa NATO-om, uspeli smo da je izbegnemo u ovom trenutku, ali srpski narod je toliko odlučan da više teror nad sobom ne dozvoli, a plašim se neogovornosti evropskih predstavnika, a pogotovo, pogotovu prištinskih vlasti, bahatih prištinskih vlasti", ukazao je Vučić.

Predsednik Vučić je tokom sastanka sa Nikolom Nedeljkovićem rekao da će se i dalje boriti za Miljana Adžića i Slađana Trajkovića.

"Ljude koje vidite iz Kancelarije za KiM su vredno radili i borili se za naš narod na KiM. O njima nikada i ne pričamo. Brinuli su o svakoj porodici. Naš posao je da sada brinemo o Miljanu Adžiću i Slađanu Trajkoviću i da se borimo za njih i nastavićemo to da radimo", rekao je Vučić.Ostale vesti

EU odbila učešće prištinske delegacije bez fusnote na donatorskoj konferenciji
Evropska unija onemogućila je danas kosovskom ministru finansija Hekuranu Muratiju da učestvuje na donatorskoj konferenciji za Tursku i Siriju u Briselu, insistirajući da Kosovo bude predstavljeno uz fusnotu.
  • 20.03.2023
Direktor Kosovske policije posetio stanice na severu Kosova
Novoimenovani direktor Kosovske policije Gazmend Hodža obišao je danas, zajedno sa svojim zamenikom Dejanom Jankovićem, policijske stanice na severu Kosova, odnosno direkcije regiona Mitrovica Sever, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 20.03.2023

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je da je delegacija Kosova na sastanku u subotu u Ohridu bila maksimalno posvećena i konstruktivna, ali i kreativna sa ponudama i predlozima koje je "druga strana" odbila.

  • 20.03.2023
„Albanci su ostavljeni na kiši“: Nemačka štampa o pregovorima u Ohridu
Da li je Srbija u Ohridu de fakto priznala Kosovo i ko je tu napravio veće ustupke? To razmatra štampa na nemačkom.
  • 20.03.2023
Makleod: Srbija i Kosovo dogovorom u Ohridu napravili hrabar korak napred

Ambasadorka Velike Britanije u Beogradu, Šan Makleod, izjavila je danas da su lideri Srbije i Kosova napravili hrabar i značajan korak napred postizanjem dogovora u subotu u Ohridu.

  • 20.03.2023
Kurti u četvrtak pred poslanicima o sastanku u Ohridu
Kosovski premijer Aljbin Kurti govoriće pred poslanicima Skupštine Kosova o sastanku održanom u Ohridu prošlog vikenda. 
  • 20.03.2023