Vesti
Politika

Vučić: Vakcinisanim građanima država daje 3.000 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će svi građani iznad 16 godina koji su se vakcinisali ili koji će se vakcinisati do 31. maja dobiti dodatnu finansijsku pomoć od 3.000 dinara.
Vučić: Vakcinisanim građanima država daje 3.000 dinara
Vučić (Foto Kim arhiva)

Vučić je rekao da Srbija dostići visinu u apsolutnim brojkama BDP-a preko 50 milijardi, a da je 2012. to iznosilo 33,6 milijardi. Za samo devet godina 50 posto je uvećan BDP, kaže Vučić.

Vučić je gostujući na Pinku rekao da su tako dobri rezultati postignuti uprkos poplavama 2014, godine i koroni 2020. godine.

"Obim svega što napravimo je za 50 posto naraslo za devet godina," kaže Vučić.

Predsednik je rekao da se za jednokratnu pomoć države do ovog trenutka prijavilo više od pet miliona građana.

Predsednik Srbije, koji je i lider Srpske napredne stranke najavio je da će večeras na Predsedništvu partije biti razgovarano o mnogim temama, da će biti reči i o promenama u SNS-u i svim drugim važnim pitanjima.

"Razgovaraćemo, naravno, o političkoj situaciji. O odgovornosti SNS, planovima, programima", najavio je predsednik.Ostale vesti

Pantović: Ne obećavam brda i doline i ne prodajem maglu
Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zvečana Slađana Pantović kazala je da se na kandidaturu odlučila zato što nije zadovoljna radom trenutne vlasti na severu Kosova.
  • 17.09.2021
Vasiljević: Protiv divlje gradnje i MHE u opštini  Štrpce

Kandidat za gradonačelnika Štrpca i nosilac liste ispred Građanske inicijative „Sloboda Štrpce“ Slaviša Vasiljević kazao je za RTV Kim da će listu za odbornike u ovoj lokalnoj samoupravi činiti šest kandidata na čelu sa njim.

  • 17.09.2021
Kosnet: Bila je velika čast
Američki ambasador Filip Kosnet oglasio se na društvenim mrežama pred odlazak sa Kosova.
  • 17.09.2021
Saša Mirković: Omogućiti građanima da sami odlučuju o svom životu
Kandidat za predsednika opštine Klokot ispred Građanske inicijative “Narodno jedinstvo” Saša Mirković kaže za RTV Kim da će, ukoliko ostvari pobedu na lokalnim izborima, učiniti sve da omogući bolji standard života građanima u ovoj sredini.
  • 17.09.2021
Cvetković ponovo u trci za gradonačelnika Parteša
Nekadašnji gradonačelnik Parteša Nenad Cvetković ponovo se kandidovao za tu poziciju. Ovoga puta ispred Građanske inicijative „Narodna sloga – Parteš, Budriga, Pasjane“.
  • 17.09.2021
Ostavka nakon vređanja predsednika i premijerke
Na društvenim mrežama juče je objavljen audio snimak na kojem se čuje kako Boban Stanković, predsednik Privremenog organa Kosovo Polje, nizom vulgarnosti i psovki vređa predsednika i premijerku Srbije. U međuvremenu Stanković je podneo ostavku. 
  • 17.09.2021