Vesti
Politika

Vučić: Uskoro nastavak dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da očekuje da se uskoro nastavi tehnički dijalog u Briselu kao i da očekuje skori dolazak, za desetak dana, predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera.
Vučić: Uskoro nastavak dijaloga
Aleksandar Vučić u Lapljem Selu (Foto Kim)

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara u palati Srbija, i primetioo da je dolazilo više visokih evropskih zvaničnika, da će nastaviti da dolaze a da odavno nije bilo posete predsednika EK.

Kako je rekao naravno da će se razgovarati i o KiM, ponovio da su tu "visoke planine prepreka" ali i da Beograd spreman za razgovore hza pronalaženje rešenja.

Predsednik Srbije je rekao da se nada i da će i Priština razumeti da je i za njih pronalaženje rešenja blagorodno i lekovito jer, kako je naveo, jedna strana sama svojom dobrom voljom nikakvo rešenje ne može sama da dostigne i postigne.Ostale vesti

Vučić: Spremni smo za nastavak dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za njegov nastavak "u svakom trenutuku kada kada bude pozvana u Brisel".

  • 03.03.2021
Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD
Vljora Čitaku je zvanično završila svoj mandat ambasadorke Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi KosovaPress.
  • 03.03.2021
Eljezi: Sutra se očekuje objavljivanje konačnih rezultata izbora

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu 14. februara biće poznati sutra, prenosi KosovaPress.

  • 03.03.2021
Selaković: Posvećeni dijalogu sa Prištinom, problem nedostatak poverenja

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković započeo je zvaničnu posetu Berlinu obraćanjem Odboru za EU nemačkog Bundestaga, gde je poručio da Srbija, čiji je spoljnopolitički prioritet punopravno članstvo u EU, ostaje posvećena dijalogu sa Prištinom, pod okriljem Unije, ali ukazao da je ono što je u ovom procesu značajan problem, nedostatak poverenja, prenosi RTS

  • 03.03.2021
“Sporazum”: U iščekivanju zvaničnih rezultata
U novoj emisiji “Sporazum” govorimo o političkoj situaciji na Kosovu nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora, sa posebnim akcentom na učešće nevećinskij zajednica. Analiziramo kakve promene na relaciji Priština – Beograd donosi izborni pobednik Aljbin Kurti ako uspe da formira svoju novu vladu.
  • 03.03.2021
Lajčak stiže u Beograd, danas razgovori sa Vučićem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u 18 časova.
  • 03.03.2021