Vesti
Politika

"Vučić štiti osobe za kojima se traga povodom ubistva Ivanovića"

Kosovski ministar pravde Abeljard Tahiri izjavio je da institucije u Prištini neprestano rade na rasvetljavanju ubistva Olivera Ivanovića, ali da predsednik Srbije Aleksandar Vučić štiti osobe za kojima se traga.
abeljard Tahiri (Foto kallxo.com)

On je u tom kontekstu naveo ime potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, prenose prištinski mediji.

Tahiri je rekao da je Srbija u početku sarađivala sa kosovskim institucijama.

"Sarađivali su dok nismo došli do tih imena, posle čega je sve blokirano", izjavio je Tahiri.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić nije cvećka, ali da nije ni na koji način učestvovao u likvidaciji lidera građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Olivera Ivanovića.Ostale vesti

Avdulah Hoti najavljuje ukidanje odluka Aljbina Kurtija
Kandidat za novog kosovskog premijera Avdulah Hoti rekao je da će ukinuti odluke koje sprečavaju nastavak dijaloga sa Beogradom.
  • 31.05.2020
Lajčak: Kosovo odmah da povuče odluku
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je razočaran recipročnim merama koje je Priština uvela i zatražio njihovo momentalno povlačenje.
  • 31.05.2020
Dačić: Ne prihvatamo potez Prištine, dijalog je na respiratoru
Ministar spoljnih poslova Ivida Dačić rekao je za RTS da je za Srbiju neprihvatljiv čin Prištine koja je zabranila zlazak robe iz centralne Srbije bez dokumenata sa naznakom "Republika Kosovo". Nemamo nameru da nastavimo dijalog dok se ove mere ne ukinu, ističe šef srpske diplomatije.
  • 31.05.2020
Vozila sa srpskom robom ne mogu na Kosovo bez posebne dozvole
Bez posebne dozvole, na osnovu sinoćne odluke kosovske vlade, na Kosovo ne mogu da uđu vozila koja prevoze bilo kakvu srpsku robu. Kosovska vlada na elektronskoj sednici raspravljala je o izmenama i dopunama Odluke o reciprocitetu i usvojila niz mera koje podrazumevaju zabranu uvoza proizvoda iz Srbije ako na pratećim dokumentima nije naznačeno "Republika Kosovo".
  • 31.05.2020
Internet peticija za raspisivanje izbora
Samoopredeljenje pokreće peticiju putem interneta za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, objavila je Koha.
  • 30.05.2020
SAD ponovile: Poštovati odluku Ustavnog suda

Sjedinjene Države su ponovo reagovale na presudu koju je doneo Ustavni sud o dekretu predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija iz DSK za novog premijera.

  • 30.05.2020