Vesti
Politika

Vučić: Stav Španije logičan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odluku španske vlade da Kosovo isključi iz pregovora o proširenju EU smatra logičnom, te precizira da, prema predsedniku Evropskog parlamenta Antoniju Tajaniju, obavezujući sporazum o KiM "ne podrazumeva priznanje".
Vučić: Stav Španije logičan
Aleksandar Vučić u Lapljem Selu (Foto arhiva Kim)

Naime, na opasku novinara da je Tajani juče u Beogradu rekao da obavezujući sporazum ne podrazumeva nezavisnost, Vučić je primetio da je Tajani rekao da sporazum ne podrazumeva priznanje.

"Ne, on je rekao ’ne podrazumeva priznanje’, ako to smem da kažem", precizirao je Vučić i dodao da još nema tačne forme u kojoj bi taj sporazum trebalo da bude potpisan, te da neke zemlje insistiraju na modelu dve Nemačke.

"Postoje predlozi da se naši sporovi sa Albancima reše pre toga, smatram da nije dobro da održavamo zamrznuti konflikt, ali ni da ostavljamo taj problem našoj deci", zaključio je Vučić.Ostale vesti

Sastanak CIK-a o učešću političkih partija
Centralna izborna komisija održaće danas sastanak na kojem se očekuje da donese odluku o sertifikaciji političkih partija zajedno sa listama kandidata, prenosi Gazeta Express.
  • 22.01.2021
Kosnet: Kandidati za poslanike da poštuju odluke pravosuđa
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet pozvao je sve kandidate za poslanike Skupštine Kosova koji nisu sertifikovani od strane Centralne izborne komisije da poštuju odluke pravosuđa. U intervjuu za televiziju Kanal 10, Kosnet je rekao da postoji pravni postupak za žalbe na ove odluke.
  • 21.01.2021
Milion evra za nadoknadu štete od poplava
Tehnička Vlada Kosova izdvojila je milion evra za nadoknadu štete nastale na stambenim zgradama kao rezultat poplava koje su zahvatile Kosovo u prvoj nedelji januara.
  • 21.01.2021
EK se oglasila povodom izjave Ramuša Haradinaja
Iz Evropske komisije su povodom poziva Ramuša Haradinaja na stvaranje "velike Albanije" za Tanjug poručili da politički lideri u regionu moraju da promovišu dobrosusedske odnose i da se pridržavaju evropskih vrednost.i
  • 21.01.2021
Kurti: Ne povlačim se sa liste kandidata za poslanike
Predsedavajući pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da lista kandidata za poslanike te stranke za izbore ostaje onakva kao što je i predata, sa njim na čelu.
  • 21.01.2021
Džo Bajden položio zakletvu za predsednika SAD

Polaganjem zakletve Džozef Bajden je zvanično postao 46. predsednik SAD.

  • 20.01.2021