Vesti
Politika

Vučić: Srpska suza nema prijatelje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je vest da je Ramuš Haradinaj saslušan u Specijalnom sudu u Hagu. Kaže "da nam do sada niko nije doneo pravdu" i ne očekuje da će se to dogoditi u budućnosti.
Vučić: Srpska suza nema prijatelje
Aleksandar Vučić (Foto arhiva Kim)

Aleksandar Vučić navodi za RTS da su na delu "dvostruki aršini".

"Kad god da pitate bilo koga – a, gde je pravo i pravda, ne mogu da vam na to pitanje odgovore. Kad nekoga pitate – kako je moguće da vi pravite drugu albansku državu u srcu Evrope i da kažete da oni imaju pravo na samoopredeljenje i zašto drugi nemaju to isto pravo, dobijemo odgovor – vi Srbi morate da razumete da je to protiv vas, ali ne može drugačije da bude. Onda shvatite da su pravda i pravo umrli", ističe Vučić.

Dodaje da Srpska suza nije imala niti će naći roditelje i da Srbija mora da se izbori za bolju budućnost ali tako da je ne ugrožava.

"Mi Srbi ne treba da računamo na pravo i pravdu koju će neko drugi da nam donosi i određuje. Mi treba da se izborimo za bolju, snažniju i jaču Srbiju, za našu bolju budućnost, da prećutimo mnoge stvari, ali da počnemo, i kada počnemo da govorimo, da ne ugrožavamo svoju budućnost ni jednog sekunda. Ali nemojmo da sanjamo snove kako će neko da nam donese pravdu jer nije nam je doneo dosad pa neće ni u budućnosti", poručio je predsednik.Ostale vesti

Hoti: Cilj nove vlade je jačanje države
Kosovski premijer Avdulah Hoti predstavio je program njegove vlade, navodeći da su proritetne potrebe zasnovane između ostalog na "očuvanja nezavisnosti, suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka" i preuzimanju odgovornosti za unapređenje dijaloga sa Beogrdaom.
  • 05.06.2020
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže za RTS da će prvi veliki test za novu vladu u Prištini na čelu sa Avdulahom Hotijem biti odluka o ukidanju taksi i tzv. "mera reciprociteta".
  • 05.06.2020
Hoti: Biću glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa BG
Novoizabrani kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da će biti glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom i da neće da se svrstava između SAD i EU.
  • 04.06.2020
Brnabić: Nadam se skorom ukidanju mera i nastavku dijaloga
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se nada da će nova prištinska vlada, na čelu sa Avdulahom Hotijem, "u što kraćem roku ukinuti takse i mere reciprociteta na robu iz centralne Srbije" da bi, kako je rekla, Beograd i Priština nastavili dijalog i trgovinsku saradnju.
  • 04.06.2020
Dačić demantuje da je Srbija obustavila kampanju protiv Kosova
Srbija je pristala da obustavi kampanju povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti, potvrdili su novinarima diplomatski izvori u Briselu, a prenosi Radio Slobodna Evropa. Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, demantovao je ovu informaciju, navodeći da je u pitanju "velika laž".
  • 04.06.2020
Sporazum: “Pravo ili politika”
Odluka Ustavnog suda Kosova da se nova Vlada može formirati bez raspuštanja skupštine i novih izbora, doneta je u skladu sa dnevno političkim zahtevima na Kosovu, odnosno pokušaj da se manevriše između prava i politike, a u srpskoj zajednici se ona tumači kao pobeda diplomatije SAD-a, istakli su gostujući u emisiji “Sporazum”, profesor Ustavnog prava iz Prištine Riza Smaka, viši saradnik Saveta za politiku demokratizacije u Berlinu Bodo Veber  i programski direktor NVO “Aktiv” Miodrag Marinković.
  • 04.06.2020