Vučić: Srbija je uvek za dijalog, ali moramo da znamo o čemu

Predsednik Aleksandar Vučića poručuje da je Srbija uvek za dijalog sa Prištinom i svima dodajući da moramo da znamo o čemu razgovaramo.

Podeli ovaj članak sa:
  • Aleksandar Vučić (Foto arhiva Kim)

Aleksandar Vučić napominje da nije zainteresovan da u Brisel ide da bi mu rekli da mora da prizna nezavisno Kosovo i da, ako to učini, biće svetski lider, biće cenjen...

"Ne zanima me da budem svetski lider, želim da uradim nešto za Srbiju i moj narod. Ne želim da me smenjuju kao što su smenjivali neke druge. Hiljadu puta ponavljam, ja iz ove zemlje, ni ja ni moja deca, a troje ih je, ne idemo. Nameravam da u ovoj zemlji, ako me zdravlje posluži, ostarim", rekao je predsednik Vučić novinarima, nakon obilaska unutrašnjih radova u Dečjoj klinici u Tiršovoj.

Upitan da kaže kada će dijalog sa Prištinom biti nastavljen s obzirom na to da je, kako je glasilo pitanje, direktor Kancelarije za KiM juče rekao da ga Brisel neće skorije videti, odnosno da će morati da sačekaju da ga vide, Vučić je rekao da u Briselu mogu da ga vide kada god hoće, ali da prethodno moraju da mu kažu šta dalje i da li je rešenje da Srbije ne dobije ništa i da bude ponižena, a da Albanci dobiju sve.

Na nereagovanje EU i predstavnika EU u Beogradu Sema Fabricija na Haradinajeve pretnje ratom u slučaju promena granica, predsednik kaže da poštuje i Fabricija i sve u EU.

Zamerio im je, međutim, to što su reagovali na, kako je rekao, falsifikat onoga što je govorio u Kosovskoj Mitrovici vezano za Miloševića, a na poruke i najave sa Kosova ne reaguju.

"Čini mi se da je svako ko je normalan, ne mora da bude ni dobronameran, pa da prepozna da sam u Kosovskoj Mitrovici govorio da ćemo u pobede da idemo laptopovima, knjigama, olvkama i sveskama... Na to su reagovali, a ne reaguju na najavu ujedinjenje Kosova i Albanije", rekao je Vučić.

Dodao je da je saglasan sa tim, ali da, ako već reaguju na falsifikate njegovog govora, bar jednom reaguju i na to što rade Albanci.

A što se njega tiče, istakao je, neka rade šta hoće.

"Mi smo uvek za dijalog ali moramo da znamo o čemu razgovaramo. Da idem da mi kažu moraš da priznaš nezavisno Kosovo, bio bi svetski lider, bio bi cenjen...Neću", poručio je Vučić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane