Vesti
Politika

Vučić: Srbija će da čuva mir i stabilnost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je novinarima u Loznici da je ključno da Srbija ne učestvuje u ratu, kao i da nema nestašica, da ima i goriva i žitarica i svega, ali da oni koji govore o nestašicama ne bi imali o čemu da pišu da ne žive u devedesetim.
Vučić: Srbija će da čuva mir i stabilnost
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji nove fabrike kompanije MINTH United Alloy-Tech Europe u Šapcu (Foto FoNet/Instagram predsednika Srbije)

Vučić je upitan o predstojećoj poseti nemačke ministarke spoljnih poslova Analene Berbok, rekao da će dati sve od sebe da čuva dobre odnose sa Nemačkom i da je i za Srbiju važan evrpski put, a da će o ishodu razgovora moći da govori posle sastanka.

Na pitanje o navodnoj izjavi bivšeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja da ako jedan srpski vojnik uđe na Kosovo, Beograd će biti bombardovan, Vučić je pitao "hoće on da nas bombarduje ili neko drugi" i dodao da nema komentar na besmislice, ali da je takva izjava dovoljna da se vidi šta "oni Srbiji žele".

"Srbija će da čuva mir i stabilnost", poručio je Vučić.Ostale vesti

Dveri: Hitno osloboditi mladića uhapšenog na Gazimestanu

Srpski pokret Dveri zahteva hitno oslobađanje iz pritvora Beograđanina Nikolu N. (20) koji je u utorak uhapšen na Gazimestanu nakon parastosa stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici.

  • 29.06.2022
Lajčak na severu Kosova sa Rakićem i čelnicima lokalnih samouprava
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boravi danas na severu Kosova, gde se, u Opštini Severna Mitrovica, sastao sa predstavnicima Srpske liste i čelnicima ovdašnjih lokalnih samouprava.
  • 29.06.2022
Lajčak: Normalizacija je odgovornost lidera
"To što je dogovoreno, to mora da se sprovede. To nije nešto što je Brisel zahtevao, to je nešto što je dogovoreno između Kosova i Srbije", kazao je specijalni predstavnik EU u dijalogu Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, odgovarajući na pitanje da li očekuje implementaciju sporazuma o Zajednici srpskih opština.
  • 29.06.2022
Vejvoda: Srbija ne može da zadrži neutralnost
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je da Srbija ne može da zadrži neutralnost, navodeći da je Srbija išla u NATO do 2004. godine, i da su za vreme premijera Zorana Đinđića počeli razgovori oko ulaska u punopravno članstvo Alijanse, "ne zanemarujući nipošto zločin koji je učinjen".
  • 28.06.2022
Nakon Prištine, Lajčak i u Beogradu
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslav Lajčak posetiće Beograd od 29. juna do 1. jula, saopštila je danas mreža EU info.
  • 28.06.2022
Lajčak: Rešavanje pitanja nestalih ostaje hitno

Izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je na Tviteru da je posetio Resursni centar za nestala lica u Prištini i naveo da je hitno rešavanje sudbine više od 1.600 ljudi.

  • 28.06.2022