Vesti
Politika

Vučić smatra da bi Srpska lista trebalo da učestvuje na izborima

Srpska lista trebalo bi da učestvuje na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i da na njima pobedi i bori se za srpske interese, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naglasio da će država i dalje da pomaže Srbima koji tamo žive.
Vučić smatra da bi Srpska lista trebalo da učestvuje na izborima
Aleksandar Vučić (Foto Tanjug)

Vučić je posle obilaska Hitne pomoći rekao novinarima da će sačekati izveštaj Kancelarije za KiM, kao i da čuje šta ljudi iz Srpske liste misle, pa da se sve sagleda, ali da je njegovo mišljenje da na izborima treba da učestvuju.

Rekao je i da će oni imati moćne protivnike i u albanskim i u delu srpskih medija, koji će forsirati one koji hoće da razore interese srpskog naroda, ali i da je uveren u zrelost srpskog naroda.

"Oni dobro znaju ko se za njih bori, ulaže, i njih ne možete da prevarite", kaže Vučić.

Povodom provokacija koje su počele čim su raspisani izbori, Vučić je zamolio Srbe koji su, kako kaže, junački izdržali sve provokacije da ostanu na svojim ognjištima, a "Kfor može da vežba".

Što se tiče grafita UČK i sličnih provokcija, Vučić kaže da je to užas, ali i da se naš narod na to navikao.

"Svi koji žive sa tim, čuvaju srpsko ime i srpsko ognjište. A mi ćemo da nastavimo da pomažemo", istakao je Vučić navodeći da će do kraja godine na različite projekte u srpskim sredinama u pokrajini biti potrošeno šest milijardi, a početkom sledeće godine još tri i po milijarde dinara.

Prema njegovim rečima, to su ogromna sredstva koja decenijama nisu ulagana.

Povodom hapšenja novinarke Jedinstva kaže da se divi svemu đto je izdržala i njenoj hrabrosti, ali izražava bojazan da ovo neće biti i poslednji takav slučaj sa kojim se novinari na KiM suočavaju.Ostale vesti

Kurti: Nezakonita i štetna odluka o ukidanju mere reciprociteta
Bivši premijer Kosova Aljbin Kurti ocenio je da je odluka Vlade Kosova da ukine mere reciprociteta protiv Srbije nezakonita i štetna.
  • 06.06.2020
Lajčak:Priština pokazala opredeljenje za nastavak dijaloga

Specijalni predstavnik EU za dijalog o Kosovu i Zapadni Balkan Mirolav Lajčak pozdravio je odluku Vlade Kosova o ukidanju "mere recirociteta".

  • 06.06.2020
Tači pozdravio odluku o ukidanju

Vladinu odluku o uklanjanju "reciprociteta" pozdravio je kosovski predsednik Hašim Tači, rekavši da je sada odgovornost na Beogradu.

  • 06.06.2020
Vlada Avdulaha Hotija poništila “mere reciprociteta“

Nova kosovska vlada premijera Avdulaha Hotija poništila je odluke kojima je izrečena "mera reciprociteta" prema centralnoj Srbiji.

  • 06.06.2020
Vučić: Neće u Kačaniku da dočekuju srpsku reprezentaciju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se ne može očekivati da će velike sile promeniti stav o samoproglašenoj nezavisnosti Kosova, kao ni stav da nema promene granica.
  • 06.06.2020
Hoti: Vrlo brzo ćemo ukloniti prepreke za nastavak dijaloga
Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je će "vrlo brzo" biti ukinute prepreke za obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine, kao i da se početak razgovora može brzo očekivati - čim budu uklonjenje mere za kretanje, promet i putovanje.
  • 05.06.2020