Vučić se telefonom obratio kandidatima Srpske liste

Kandidati Srpske liste za gradonačelnike opština na severu Kosova proglasili su večeras ubedljivu pobedu u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku. Okupljenima u Severnoj Mitrovici telefonom se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa slavlja u Mitrovici (Foto Kontakt)

Vučić se zahvalio svima koji su izašli na izbore na severu Kosova i čestitao je Srpskoj listi na pobedi.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić poručio je da ne slave pobedu, jer su ovakav rezultat očekivali.

"Slavimo jedinstvo srpskog naroda i našu jaču vezu sa matičnom državom Srbijom", rekao je Rakić u telefonskom razgovoru sa predsednikom Vučićem.

Predsednik se tom prilikom zahvalio svim ljudima koji su, kako kaže, izašli na izbore na severu Kosova i Metohije – "u našoj zemlji, u našoj Srbiji".

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić istakao je da je to velika pobeda Srba na KiM, veliki uspeh u borbi za jedinstvo sa državom Srbijom i u borbi za jedinstvo same države Srbije.

Izlaznost 42,42 odsto

Prema podacima Centralne izborne komisije u Prištini, na današnjim vanrednim izborima glasalo je 24.595 birača (42,42 odsto). To znači da je izlaznost za skoro jedan procenat veća u odnosu na prošle lokalne izbore.

U Kosovskoj Mitrovici je izlaznost bila 38,74 odsto, u Zvečanu 45,17 odsto, Zubinom Potoku 50,74 odsto, a u Leposaviću 41,57 odsto.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane