Vesti
Politika

Vučić se sastaje s Grenelom u Minhenu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće sutra na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, gde će imati niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, predstavnicima međunarodnih organizacija i kompanija.
Vučić se sastaje s Grenelom u Minhenu
Aleksandar Vučić (Foto arhiva Kim)

Vučić će se večeras sastati sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.

Uoči minhenske konferencije, ocenjuje da je taj skup od velikog značaja za Srbiju, jer će moći bolje da se proceni koji su "dalji koraci prištinske vlade, koji su koraci Nemaca, Amerikanaca i svih ostalih u međunarodnoj zajednici".

Programom konferencije predviđeno je i učešće predsednika Vučića na okruglom stolu o Zapadnom Balkanu.

I Tači otputovao u Namačku

Predsednik Kosova Hašim Tači otputovao je danas u Nemačku, gde će učestvovati na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, saopšteno je iz predsedničkog kabineta. U okviru konferencje predviđen je sastanak Hašima Tačija i izaslanika američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine Ričarda Grenela.

Na marginama Minhenske bezbednosne konferencije Tači će održati bilateralne sastanke, između ostalog i sa američkim senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem, sa pomoćnim sekretarom Stejt departmenta Filipom Rikerom, zatim sa političkim direktorom Ministarstva inostranih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Ričardom Mureom i sa ministrom spoljnih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom.

 Ostale vesti

Pet godina najavljivanja izgradnje auto puta
Izgradnjom auto puta Niš-Priština omogućilo bi se brže i kvalitetnije putovanje, smatraju meštani i prevoznici u Gračanici i nadaju se da će ova ideja uskoro biti realizovana.
  • 25.02.2020
„Konačni sporazum ključan za evroatlansku perspektivu“
Uloga SAD-a je i dalje nezamenjiva u naporima za postizanje održivog mira na Zapadnom Balkanu, kazao je predsednik Kosova Hašim Tači na sastanku sa stručnjacima Brooking instituta, jedne od najznačajnijih tink-tenk organizacija u Americi.
  • 25.02.2020
Radna grupa će razmatrati ukidanje takse
Kosovsko Ministarstvo ekonomije formiralo je tim za identifikaciju trgovinskih barijera i on će Vladi Kosova preporučiti uklanjanje ili zadržavanje stopostotne takse na uvoz srpske robe.
  • 25.02.2020
Vučić, floskule, njihova značenja i tumačenja
Političari i analitičari na Kosovu različito tumače nedavnu izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "da će ove godine Srbiji po pitanju Kosova biti ponuđeno nešto što će teško moći da odbije, ali neće smeti da prihvati".
  • 24.02.2020
Protest zbog najave ukidanja takse
Aktivisti Alijanse za budućnost Kosova organizovali su u Prištini simboličnu akciju protiv najave premijera Aljbina Kurtija da će ukinuti taksu od 100 odsto na srpske i proizvode iz Bosne i Hercegovine.
  • 24.02.2020
Rašić: Ukidanje takse će odblokirati proces dijaloga
Ukidanje ili bar suspenzija taksi dovela bi do prekida blokade procesa dijaloga Beograda i Prištine, smatra predsednik PDS-a Nenad Rašić.
  • 24.02.2020