Vučić sa Taninom o izborima i bezbednosti na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefom Misije UN na Kosovu i Metohiji Zahirom Taninom o situaciji, povodom pripreme izveštaja generalnog sekretara UN o radu Unmika, koji će biti predstavljen Savetu bezbednosti u oktobru.

Podeli ovaj članak sa:
  • Aleksandar Vučić i Zahir Tanin (Foto Tanjug)

Aleksandar Vučić i Zahir Tanin su razgovarali o predstojećim izborima na Kosovu, saopšteno je iz Službe za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će međunarodni predstavnici pomoći da ti izbori proteknu mirno i da će Srbi moći da iskoriste pravo da slobodno biraju svoje predstavnike, koji će da štite njihove interese.

Predsednik Vučić je zahvalio specijalnom izaslaniku Taninu za dosledno zalaganje Unmika za poštovanje Rezolucije 1244.

Istakao je da su sednice Saveta bezbednosti, posvećene radu Unmika, važne za Srbiju zbog održavanja kontinuiteta razmatranja pitanja KiM, kao i zbog redovnog informisanja o političkoj i bezbednosnoj situaciji, koja je daleko od mirne i stabilne, uz česte napetosti i incidente.

"Prisustvo UN, odnosno Unmika, kao i drugih međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji, više je nego potrebno kao garancija bezbednosti srpskog naroda", naglasio je predsednik Vučić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane