Vesti
Politika

Vučić sa predstavnicima Srba sa Kosova

U Palati "Srbija" održava se sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predstavnika Srpske liste.
Vučić sa predstavnicima Srba sa Kosova
Sastanak u Palati "Srbija"

Tema sastanka je odluka prištinskih vlasti da za 19. maj raspišu vanredne izbore za predsednike četiri opštine na severu Kosova.

Predsednici opština u severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu su u u novembru podneli ostavke, nakon što je kosovska vlada uvela taksu od 100 odsto na srpske proizvode.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je za RTS da će Srpska lista odluku o učešću na izborima doneti posle konsultacija sa predsednikom Srbije.

Očekuje se obraćanje nakon sastanka u Palati "Srbija".Ostale vesti

Od danas se otvaraju prelazi

Na Kosovu od danas nastupa treća faza olakšavajućih mera uvedenih nakon pojave korona virusa.

  • 01.06.2020
RIK: Na Kosovu 90 biračkih mesta
Republička izborna komisija (RIK) Srbije usvojila je sinoć Dopunsko rešenje o određivanju biračkih mesta za parlamentarne izbore 21. juna u Srbiji i odredila 90 biračkih mesta na Kosovu, a 43 u inostranstvu.
  • 31.05.2020
Avdulah Hoti najavljuje ukidanje odluka Aljbina Kurtija
Kandidat za novog kosovskog premijera Avdulah Hoti rekao je da će ukinuti odluke koje sprečavaju nastavak dijaloga sa Beogradom.
  • 31.05.2020
Lajčak: Kosovo odmah da povuče odluku
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je razočaran recipročnim merama koje je Priština uvela i zatražio njihovo momentalno povlačenje.
  • 31.05.2020
Dačić: Ne prihvatamo potez Prištine, dijalog je na respiratoru
Ministar spoljnih poslova Ivida Dačić rekao je za RTS da je za Srbiju neprihvatljiv čin Prištine koja je zabranila zlazak robe iz centralne Srbije bez dokumenata sa naznakom "Republika Kosovo". Nemamo nameru da nastavimo dijalog dok se ove mere ne ukinu, ističe šef srpske diplomatije.
  • 31.05.2020
Vozila sa srpskom robom ne mogu na Kosovo bez posebne dozvole
Bez posebne dozvole, na osnovu sinoćne odluke kosovske vlade, na Kosovo ne mogu da uđu vozila koja prevoze bilo kakvu srpsku robu. Kosovska vlada na elektronskoj sednici raspravljala je o izmenama i dopunama Odluke o reciprocitetu i usvojila niz mera koje podrazumevaju zabranu uvoza proizvoda iz Srbije ako na pratećim dokumentima nije naznačeno "Republika Kosovo".
  • 31.05.2020