Vučić s Merkelovom, teme - od evrointegracija do Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Parizu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Podeli ovaj članak sa:
 • Merkelova i Vučić (Foto B92)

Teme razgovora su, kako B92 saznaje, bile - ekonomska saradnja, bilateralni odnosi i evrointegracija Srbije, ali i situacija u regionu i Kosovo i Metohija.

Vučić je Merkelovu obavestio o toku dijaloga sa Prištinom, kao i poslednjim potezima povećanja taksi na robu iz Srbije i BiH, saznaje B92.net.

Kako saznaje B92, predsednik Srbije je kancelarku Merkel obavestio i o poboljšanju ekonomske situacije u Srbiji, zahvalivši joj na povećanju broja nemačkih investicija u Srbiji, a ona je pozdravila ekonomske uspehe Srbije i istakla da želi da pomogne da se u regionu zapadnog Balkana održi mir i stabilnost.

Predsednik Srbije u Parizu boravi povodom svečane ceremonije obeležavanja sto godina od završetka Prvog svetskog rata. Na svom reveru Vučić nosi Natalijinu ramondu ili "cvet feniks" - simbol iskušenja kroz koja je prošla Srbija tokom Prvog svetskog rata.

Taj cvet je od pre šest godina i zvanično simbol Dana primirja u Srbiji.

Ostali lideri nose različak.

Ostale vesti

 • SL danas odlučuje

  SL danas odlučuje

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić najavio je da će ta stranka danas doneti odluku da li će učestvovati na sutrašnjoj sednici kosovskog parlamenta.

 • Simić: Jedinstven dan u istoriji odnosa Srbije i SAD

  Simić: Jedinstven dan u istoriji odnosa Srbije i SAD

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže, nakon sastanka predsednika Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea, da je današnji dan jedinstven u novijoj političkoj istoriji američko-srpskih odnosa, jer je taj sastanak završen zajedničkim stavom o situaciji na Kosovu.

 • "Imamo američku podršku za ukidanje taksi"

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom. Sastanak je trajao skoro dva sata. "Nema sumnje da imamo američku podršku, jer i oni misle da je važno da se nastavi dijalog Beograda i Prištine, da bismo mogli na svaki način i po svaku cenu da sačuvamo mir, gledamo u budućnost i unapređujemo našu ekonomiju", rekao je predsednik Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane