Vesti
Politika

Vučić: Rekao bih, ali nemamo ništa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je "zavereničke teorije" o nekakvom dogovoru s Hašimom Tačijem o Kosovu.
Vučić: Rekao bih, ali nemamo ništa
Aleksandar Vučić i Hašim Tači u Albahu, avgust 2018. (Foto slobodnaevropa.org)

Vučić je izrazio nadu u mogućnost nastavka razgovora i da će u Prištini biti nekog s kim će moći da razgovara.
 
“Ja sa Tačijem nisam imao ozbiljan razgovor ne pamtim od kad. To su zavereničke, besmislene teorije”, podvukao je Vučić gostujući na TV Prva.
 
"Nije to Kurti rekao zbog mene (da je između dva predsednika postignut sporazum o podeli Kosova), već zbog Tačija", dodao je.
 
Vučić je kazao da se nada da će postojati neko u Prištini "s kim ćemo moći da razgovaramo", dodajući da se "oni tuku između sebe i da su u stanju da jedni druge optužuju za sve".
.
Čim bi imao bilo šta da kaže, odmah bi to, ističe, rekao građanima Srbije, bez obzira na okolnosti i što je to teško.
 
“Rekao bih to građanima u nadi da nešto imamo za budućnost, ali nemamo ništa, nemamo ni razgovore”, dodao je on.Ostale vesti

Hoti: Vrlo brzo ćemo ukloniti prepreke za nastavak dijaloga
Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je će "vrlo brzo" biti ukinute prepreke za obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine, kao i da se početak razgovora može brzo očekivati - čim budu uklonjenje mere za kretanje, promet i putovanje.
  • 05.06.2020
Kurti: Borićemo se unutar i van Skupštine Kosova
Bivši kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je novoizabrana Vlada Kosova nezakonska i beskorisna. Kurti je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa pojasnio da je odluka nezakonska, jer je izabrana na osnovu neustavne odluke Ustavnog suda Kosova.
  • 05.06.2020
Meta: Nastavak dijaloga BG i PR važan
Predsednik Albanije Iljir Meta smatra da je nastavak dijaloga Beograda i Prištine važan ne samo za normalizaciju odnosa i, kako je naveo,"međusobnog priznavanja" već i zbog "njihove budućnosti u Evropskoj uniji".
  • 05.06.2020
EU poziva kosovske vlasti da ukinu mere reciprociteta
Evropska unija zahteva da vlasti u Prištini preispitaju odluku prethodne vlade Aljbina Kurtija o reciprocitetu.
  • 05.06.2020
Jevtić: Obezbediti prevod za novinare srpskih medija
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić zatražio je danas na sednici Vlade Kosova da se srpskim medijama obezbedi prevod sa albanskog jezika.
  • 05.06.2020
Fabrici: Status kvo ne odgovara ni Beogradu, ni Prištini
Trenutna status kvo pozicija ne ide u korist ni Beogradu, ni Prištini, izjavio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i dodao da je utisak Unije da nova vlada u Prištini razume potrebu za obnavljanjem dijaloga, uz ocenu da Beograd pokazuje "jaku posvećenost" nastavku pregovora, prenosi Tanjug.
  • 05.06.2020