Vučić putuje u Njujork

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na 74. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, u čijem centru pažnje biti klimatske promene, a na agendi srpskog predsednika to će biti izgledi za rešavanje kosovskog pitanja.

Podeli ovaj članak sa:
  • Aleksandar Vučić (Foto Tanjug)

U nedelji pred nama, u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku na 74. zasedanju Generalne skupštine boraviće delegacija iz Srbije predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem.

On će se obratiti na zasedanju Generalne skupštine, imaće niz bilateralnih susreta, čije će teme biti spoljna politika Srbije, ali i pitanje Kosova.

Aleksandar Vučić će se sutra, po dolasku u Njujork, sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, na njenu inicijativu.

Taj susret uslediće samo nekoliko dana nakon što se Angela Merkel u Berlinu sastala sa srpskom premijerkom Anom Brnabić i tom prilikom izjavila da bi trebalo nastaviti proces rešavanja problema Kosova i dodatno ga unaprediti, kako bi bilo postignuto rešenje.

"Imaću bezbroj sastanaka u Njujorku. Sa ljudima iz EU, mnogo bilateralnih susreta, opet sa kancelarkom Merkel, što je za mene zadovoljstvo", rekao je ranije Vučić.

Na konstataciju novinara da Merkelova tamo ide na dan i po, a da je tražila sastanak sa Vučićem, predsednik kaže da ga je to iznenadilo, ali da joj je zahvalan na toj vrsti pažnje.

"Ti razgovori su teški. Imaću sastanak i sa ruskim ministrom Sergejom Lavrovom. Ne znam da li ću ići u nedelju ili ponedeljak, jer Tramp zakazuje neke religijske skupove, pa sad vidim da će Albanci da se hvale da su tamo bili, da su se sastali sa Trampom, a nisu, pa ne znam da li da idemo i mi, pa da i mi glumimo da smo pričali nekoliko sati, a u stvari smo došli da se slikamo i da prozborimo minut. A svaki minut je vredan sa američkim predsednikom", istakao je Vučić.

Najavio je i susret sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom, prvi put od njegovog izbora za predsednika Vlade.

Ostale vesti

  • Sporazum: Žurba između redova

    Sporazum: Žurba između redova

    „Poseta Ričarda Grenela bila je očekivana, zato što su SAD najavljivale da odmah nakon prvih izbornih rezultata očekuju obnovu dijaloga“, navela je novinarka Violeta Oroši u novom „Sporazumu“. Njen kolega Darko Dimitrijević smatra da “imenovanje Grenela  i sve što se dešavalo pokazuje žurbu američke administracije da se pronađe rešenje za Kosovo“.

  • "Nastaviti istim tempom da bi se pobeda u Interpolu održala"

    Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže za RTS, povodom povlačenja kandidature Prištine za članstvo u Interpolu, da se mora nastaviti istim tempom kako bi se pobeda održala i da kosovska delegacija ni sledeće godine ne uspe u svojoj nameri.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane