Vesti
Politika

Vučić: Priznanje Kosova neprihvatljivo, ali papir bolji od drugih

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za Srbiju teška i neprhvatljiva stvar priznanje koje se pominje u non pejperu o Kosovu koji je objavila prištinska "Koha", ali da je to papir "mnogo bolji od Ahtisarijevog plana i od svega što smo do sad dobijali".

Vučić: Priznanje Kosova neprihvatljivo, ali papir bolji od drugih
Aleksandar Vučić (Foto Beta)

U intervjuu za Blic, Vučić kaže da ima i drugih neprihvatljiih stvari kao što je detalj oko Mitrovice.

"To je jedina urbana zona koju Srbi imaju i žele da im je oduzmu. Ima i drugih stvari, papir je sastavio neko vrlo kompetentan, ko sve razume. Svakako nam neće biti lako", rekao je Vučić.

Smatra da je "taj papir mnogo bolji od Ahitisarijevog plana i od svega što smo do sada dobijali".

"To pokazuje da oni koji govore da nikad ne možete da dobijete bolji papir, nisu u pravu. Samo što nekada dođe, ne kažem da je to sad slučaj, situacija kad više stvarno nema boljeg", ukazao je Vučić i dodao da je "nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević morao da razume - do kada možeš, a od kada više ne".

"To je na državnom rukovodstvu", naglasio je on.

Ukazao je da je problem kako Srbima objasniti da svi imaju pravo na sve, osim Srba.

Odgovarajući na konstataciju "da premijer Kosova Aljbin Kurti ne pokazuje dobru volju za razgovore, Vučić je rekao da će morati da je pokaže i da će biti pod velikim pritiskom, ali je ukazao da Kurti ovim trguje i da hoće da kaže da je mnogo važan".

"Pokazuje svoj odnos prema dijalogu, nepoštovanje prema nama i posrednicima, ali to je na njemu", rekao je Vučić.Ostale vesti

Incidenti
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužio je premijera Kosova Aljbina Kurtija da je "za šaku glasova na predstojećim izborima", spreman da "izazove ozbiljne incidente na prostoru Kosova i Metohije".
  • 25.09.2021
Pasjane: Prekrečen grafit
Nedavno ispisani grafit posvećen Zajednici srpskih opština u Pasjanu kraj Gnjilana je prekrečen.
  • 25.09.2021
Kurti: Napadi u Zubinom Potoku i Zvečanu podstaknuti od Srbije
Kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je požar u zgradi u kojoj se nalazi Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku podmetnut. 
  • 25.09.2021
Brnabić: Nasilje nad Srbima na Kosovu kulminiralo, napadi u porastu
Premijerka Srbije Ana Brnabić je u Njujorku, u okviru 76. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ukazala da su fizička bezbednost i poštovanje ljudskih prava prema nealbanskom stanovništvu na Kosovu daleko od zadovoljavajućih.
  • 25.09.2021
Navodi da Kosovske bezbednosne snage (KBS) pripremaju vojne trupe za intervenciju na severu Kosova su potpuno neistiniti i imaju za cilj da dezinformišu javnost, objavilo je kosovsko ministarstvo odbrane.
  • 25.09.2021
Eskobar: Bez militarizacije, pitanja rešavati u Briselu
"Beograd i Priština treba da se uzdrže od štetne retorike, razgovaraju o pitanju registarskih tablica u Briselu i ne militarizuju trenutnu situaciju na granici", smatra novi izaslanik Stejt departmenta za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.
  • 25.09.2021