Vesti
Politika

Vučić: Presuda Todosijeviću i lažna vest o Arsović zastrašujući

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, komentarisao je danas prilikom otvaranja početka radova na izgradnji brze saobraćajnice Ruma-Šabac, prvostepenu presudu od dve godine zatvora koju je Osnovni sud u Prištini izrekao funkcioneru Srpske liste, Ivanu Todosijeviću, nazvavši je zastrašujućom.
Vučić: Presuda Todosijeviću i lažna vest o Arsović zastrašujući
Aleksandar Vučić (Foto Tanjug/Dimitrije Gol)

„Ivan Todosijević, jedan častan Srbin iz Zvečana osuđen je na dve godine zatvora nepravosnažnom presudom, prvostepenom presudom, zato što je ono što se zbivalo u Račku nazvao navodnim ili lažnim, fabrikovanim zločinom“, rekao je Vučić.

Najavio je da će na isti način postupiti i svi članovi Srpske liste.

„Svi članovi Srpske liste ponoviće isto, ja sada ponavljam – fabrikovan zločin u Račku gde je sve falsifikovao onaj belosvetski prevarant, lopuža i hohštapler i prevarant, Voker“.

Kako dalje navodi, to će „ponavljati svaki dan, da vidim hoće li sve da nas osude i hoće li probati da izbrišu istinu“.

O lažnoj vesti o smrti Arsović: Ko zna kakve su to manipulacije

Pored presude Todosijeviću, Vučić je danas kratko prokomentarisao i jučerašnji postupak kosovskih medija koji su objavili neproverenu vest o smrti Silvane Arsović.

Arsović, dugogodišnja sekretarica i prijatelj Olivera Ivanovića, je u ponedeljak veče, nakon vesti o podizanju optužnice protiv šestoro osumnjičenih za umešanost u ubistvo Ivanovića, među kojima se i ona našla, primljena u bolnicu. Međutim, juče je deo elektronskih medija u Prištini objavio da je preminula, što se ispostavilo kao lažna vest.

„Oni su sinoć u svojim medijima Silvanu Arsović proglasili mrtvom, ko zna kakve su to manipulacije i šta su sve pokušali da urade oko ubistva Olivera Ivanovića. Sinoć su je proglasili mrtvom, govoreći kako su je naši lekari ubili i tako dalje, zastrašujuće stvari…“Ostale vesti

Brnabić: Vjosa Osmani se pozvala na Briselski sporazum
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovala u Antaliji (Turska) je na plenarnoj sednici Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi.
  • 17.06.2021
CIK: Počela prijava političkih subjekata za lokalne izbore
Centralna izborna komisija započela je pripreme za lokalne izbore koji će se održati 17. oktobra na Kosovu. Iz ove komisije su saopšteni datumi, kako su naveli, glavnih aktivnosti, a prijavljivanje političkih subjekata je i zvanično počelo danas i  trajaće do 16. avgusta.
  • 17.06.2021
Britanski vojnici na Kosovu najmanje do 2023.
Britanske trupe će nastaviti da doprinose NATO misiji na Kosovu (KFOR) najmanje do 2023. godine, navedeno je u saopštenju britanske vlade.
  • 17.06.2021
Odalović: Ostajem na čelu Komisije za nestale
Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je da mu nije prijatno što je premijer Kosova Aljbin Kurti zatražio njegovo povlačenje sa čela te komisije i nazvao ga "Gebelsom i Geringom". "To su teške kvalifikacije i teške reči", naveo je Odalović za N1 i za sebe rekao da je dokazani antifašista. Odalović je saopštio da se neće povući sa čela te komisije, niti sa funkcije u radnoj grupi koja deluje na Kosovu, jer ga kako kaže na njih nije postavio Kurti, već Vlada Srbije.
  • 17.06.2021
Davidou: Rumunija ostaje pri stavu da ne priznaje Kosovo

Ambasadorka Rumunije u Beogradu Silvija Davidou izjavila je da ta zemlja ostaje pri stavu da ne prizna "samoproglašenu državu Kosovo".

  • 17.06.2021
Pacoli: Nećemo glasati ni za jednu izjavu obeleženu fusnotom
Poslanica Pokreta Samooopredeljenje Fitore Pacoli pozvala je sve poslanike koji učestvuju u raznim međunarodnim forumima da ne potpišu nijednu izjavu u kojoj je Kosovo predstavljeno fusnotom.
  • 17.06.2021