Vesti
Politika

Vučić predstavlja izveštaj o Kosovu u Skupštini Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić u Skupštinu Srbije, pred poslanicima, predstavlja izveštaj o Kosovu i Metohiji.
Vučić predstavlja izveštaj o Kosovu u Skupštini Srbije
Aleksandar Vučić (Foto Koreni)

"U šta verujemo u laž ili u istinu - je ključno pitanje kojim bih počeo. Gde je Kosovo, gde je Metohija, ko njima upravlja, gde su Srbi na Kosovu i Metohiji? Da li možemo da se oslonimo na međunarodnu pravdu?", rekao je Vučić na početku sednice.

"Vreme je da izaberemo između slatke laži i gorke istine", naglasio je predsednik Srbije.

U Skupštinu su nešto pre predsednika stigli ministri i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, kao i predstavnici Srpske liste.

Poslanici dela opozicije koji bojkotuju rad parlamenta, najavili su da neće prisustvovati sednici, a poslanici Dveri su, na stepenicama, na ulazu u parlament, sačekali predsednika i dobacivali "izdaja, izdaja" dok je prolazio pored njih.

U zdanju su ga, međutim, dočekali poslanici vladajuće većine aplauzom.

Pre predsednika Vučića u Skupštinu su došli ministri, a među prvima Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Ivica Dačić, Branko Ružić, Goran Trivan, kao i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Takođe, u skupštinu je stigao i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.Ostale vesti

Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021
Šefovi diplomatija EU o Zapadnom Balkanu 10. maja
Ministri spoljnih poslova EU održaće dugoočekivanu debatu o Zapadnom Balkanu na sastanku 10. maja, potvrđeno je u Evropskom Savetu.
  • 07.05.2021
Kurti izneo program Vlade i najavio pripremu
Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je danas da će njegova vlada sa Beogradom voditi principijelan dijalog, kao i da će pripremiti "tužbu za genocid".
  • 07.05.2021
Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju
Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.
  • 07.05.2021
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
  • 07.05.2021
KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici
Predstavnici opštine iz Južne Mitrovice i Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) potpisali su ugovor o korišćenju zemlje i budućoj nameni strelišta Crnuša koje se nalazi u blizini podeljenog grada.
  • 07.05.2021