Vesti
Politika

Vučić povodom sastanka u Ohridu: Nisam preveliki optimista

Nisam preveliki optimista, ali Srbija je uvek spremna da razgovara o kompromisnim rešenjima, a sve ostalo znate, ništa se nije promenilo od skupštinske rasprave i zaključaka koje smo donosili, izjavio je u Inđiji predsednik Srbije Aleksandar Vučić uoči sutrašnjeg sastanka s kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Ohridu.
Vučić povodom sastanka u Ohridu: Nisam preveliki optimista
Aleksandar Vučić (Foto Tanjug / Vladimir Šporčić)

Sve sto je trebalo da poručim, rekao sam Gabrijelu Eskobaru i Miroslavu Lajčaku u lice kada su bili u Beogradu, a sutra ću to reći (Žozepu) Borelu i Kurtiju i to je to, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je čuo da je za sastanak u Ohridu akreditovano skoro 200 novinarskih ekipa, ali da ne zna šta one očekuju.

„Sremski okrug jedan od najrazvijenih u Srbiji“
On je ocenio da rekao je danas da je Sremski okrug jedan od najrazvijenijih i da velikom brzinom napreduje.

Vučić je u okviru posete Sremskom okrugu najavio dalja ulaganja u infrastrukturu u tom delu Srbije, kao i u zadravstvene i obrazovane ustanove.

Posle Stare Pazove, gde je obišao pogon kompanije „Stamevski – Moj slatkiš“, Vučić je u Indjiji posetio pogon kompanije „Plastik Gogić“.

„Baš sam srećan da u ovome što gradimo možete i vi da učestvujete, da ne moramo sve od stranaca da kupujemo“, rekao je Vučić vlasnicima kompanije.Ostale vesti

Kurti: Da li je Vučić dr No ili gdin Njet? Pa, znamo da doktor nije

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne samo da nije pristao da potpiše evropski predlog sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, već je i odbio njegovu ponudu za samoupravljanje Srba na Kosovu.

  • 21.03.2023
Lajčak: Po sporazumu, Srbija se neće protiviti članstvu Kosova u organizacijama

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak izjavio je da dogovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija predstavlja prekretnicu u procesu normalizacije odnosa.

  • 21.03.2023
Hil: Potpis na sporazum nije mnogo važan, implementacija je pravo pitanje

Dogovor koji su Srbija i Kosovo postigli u Ohridu je pravno obavezujući i bez potpisa, potvrdio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Kristofer Hil i ukazao da je jedan od ključnih elementa sporazuma to što su obaveze obe strane deo procesa evropskih integracija.

  • 21.03.2023
Kurti očekuje da međunarodni faktori kazne Srbiju zbog nesprovođenja sporazuma

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da očekuje da će međunarodni faktori osuditi ponašanje Srbije zbog nesprovođenja sporazuma dogovorenog u Ohridu 18. marta.

  • 21.03.2023
Vučić: Za Srbiju pravno obavezujuće kada stavi potpis ili se usmeno saglasi
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom evropskog sporazuma o Kosovu i aneksa o implementaciji, izjavio je da je za Srbiju pravno-obavezujuće kada stavi potpis ili pečat na nešto ili se sa tim usmeno saglasi.
  • 21.03.2023
Manojlović: Posledice sporazuma biće ulazak Kosova u NATO

Direktor kampanja Kreni-Promeni Savo Manojlović izjavio je da će posledica prihvatanja i implementacije francusko-nemačkog sporazuma biti ulazak Kosova u NATO.

  • 21.03.2023