Vesti
Politika

Vučić povodom sastanka u Ohridu: Nisam preveliki optimista

Nisam preveliki optimista, ali Srbija je uvek spremna da razgovara o kompromisnim rešenjima, a sve ostalo znate, ništa se nije promenilo od skupštinske rasprave i zaključaka koje smo donosili, izjavio je u Inđiji predsednik Srbije Aleksandar Vučić uoči sutrašnjeg sastanka s kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Ohridu.
Vučić povodom sastanka u Ohridu: Nisam preveliki optimista
Aleksandar Vučić (Foto Tanjug / Vladimir Šporčić)

Sve sto je trebalo da poručim, rekao sam Gabrijelu Eskobaru i Miroslavu Lajčaku u lice kada su bili u Beogradu, a sutra ću to reći (Žozepu) Borelu i Kurtiju i to je to, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je čuo da je za sastanak u Ohridu akreditovano skoro 200 novinarskih ekipa, ali da ne zna šta one očekuju.

„Sremski okrug jedan od najrazvijenih u Srbiji“
On je ocenio da rekao je danas da je Sremski okrug jedan od najrazvijenijih i da velikom brzinom napreduje.

Vučić je u okviru posete Sremskom okrugu najavio dalja ulaganja u infrastrukturu u tom delu Srbije, kao i u zadravstvene i obrazovane ustanove.

Posle Stare Pazove, gde je obišao pogon kompanije „Stamevski – Moj slatkiš“, Vučić je u Indjiji posetio pogon kompanije „Plastik Gogić“.

„Baš sam srećan da u ovome što gradimo možete i vi da učestvujete, da ne moramo sve od stranaca da kupujemo“, rekao je Vučić vlasnicima kompanije.Ostale vesti

Lutovac: Ono što se desilo u Banjskoj je tektonski poremećaj na političkoj sceni Srbije
Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je da je ono što se desilo 24. septembra u Banjskoj, na severu Kosova, tektonski poremećaj na političkoj sceni Srbije.
  • 04.10.2023
Džejms O’Brajen pomoćnik državnog sekretara za Evropu i Evroaziju
Američki Senat je potvrdio imenovanje Džejmsa O’ Brajena za pomoćnika državnog sekretara Blinkena za Evropu i Evroaziju.
  • 04.10.2023
Ambasador SAD: Treba nam vremena da razumemo šta se dogodilo u Banjskoj
"Znamo više nego što smo znali, ali još uvek saznajemo stvari o tome, to zahteva vreme. Okolnosti su bile komplikovane i trebaće nam neko vreme da razumemo sve posebnosti. Ali, ne verujemo da je ovo bila spontana stvar, rekao je ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer komentarišući tragične događaje u Banjskoj od 24. septembra.
  • 04.10.2023
Berbokova insistira na deeskalaciji na Kosovu
Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok ponovo se zauzela za deeskalaciju napetosti između Kosova i Srbije.
  • 04.10.2023
Osmani: Sa evropskim liderima u Granadi o bezbednosnim izazovima na Kosovu
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u Španiju na predstojeći susret lidera Evropske unije u Granadi, gde će sa zvaničnicima razgovarati o bezbednosnim izazovima na Kosovu nakon događaja u Banjskoj.
  • 04.10.2023
Šefica Unmika u Beogradu: Potrebna transparentnost u istrazi Banjske
Specijalna predstavnica generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefica UNMIK-a Karolina Zijade je tokom boravka u Beogradu pozvala na transparentnost u istragama i odgovornosti u vezi sa događajima od 24. septembra u Banjskoj.
  • 04.10.2023