Vesti
Politika

Vučić: Pažljivo analiziramo non-pejper

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je Beograd otvoren za dijalog sa Prištinom, a da je kompromis jedino rešenje. Ističe da pažljivo analizira non-pejper o rešenju za Kosovo, ali da o detaljima ne može da govori.

Vučić: Pažljivo analiziramo non-pejper
Aleksandar Vučić (Foto Beta)

Vučić je poručio da ga plaši njegovo objavljivanje smišljena strategija nekih koji su po pitanju Kosova bliži stavovima Prištine, nego Beograda.

Na pitanje do kakvih se zaključaka stiglo analizom non-pejpera, i šta je za Srbiju prihvatljivo, Vučić je rekao da su delovi prihvatljiviji od Ahtisarijevog plana, ali da to ne žnači da je rešenje dobro.

"Komplikovano je sve to, ali ne bih sada o tome govorio, jer imam neke dodatne strahove koje ne bih da iznosim u javnost. Plašim se da je objavljivanje non-pejpera bila smišljena strategija u određenim krugovima koji su po pitanju KiM mnogo bliži stavovima Prištine, nego Beograda, u taktičkom smislu", kazao je Vučić.

Vučić je naveo da ne može da potvrdi da je autorka non-pejpera izvršna direktorka Evropske službe za spoljne poslove za Evropu i Aziju Angelina Ajnhorst jer je, kaže, uveren da to nije ona uradila.Ostale vesti

Kurti: Napadi u Zubinom Potoku i Zvečanu podstaknuti od Srbije
Kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je požar u zgradi u kojoj se nalazi Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku podmetnut. 
  • 25.09.2021
Brnabić: Nasilje nad Srbima na Kosovu kulminiralo, napadi u porastu
Premijerka Srbije Ana Brnabić je u Njujorku, u okviru 76. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ukazala da su fizička bezbednost i poštovanje ljudskih prava prema nealbanskom stanovništvu na Kosovu daleko od zadovoljavajućih.
  • 25.09.2021
Navodi da Kosovske bezbednosne snage (KBS) pripremaju vojne trupe za intervenciju na severu Kosova su potpuno neistiniti i imaju za cilj da dezinformišu javnost, objavilo je kosovsko ministarstvo odbrane.
  • 25.09.2021
Eskobar: Bez militarizacije, pitanja rešavati u Briselu
"Beograd i Priština treba da se uzdrže od štetne retorike, razgovaraju o pitanju registarskih tablica u Briselu i ne militarizuju trenutnu situaciju na granici", smatra novi izaslanik Stejt departmenta za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.
  • 25.09.2021
Rama: Ujedinjene nacije neće biti kompletne bez Kosova
Premijer Albanije Edi Rama pozvao je u Njujorku na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija sve da priznaju nezavisnost Kosova.
  • 25.09.2021
Petković: Kurti za šaku glasova izaziva krizu
Priština svojim ponašanjem jasno pokazuje da ih ne interesuje Briselski sporazum, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 24.09.2021