Vučić: Organi Srbije da učestvuju u istrazi ubistva Ivanovića

Na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost dogovoreno je da se uputi pismo Euleksu i Unmiku sa zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u istrazi ubistva lidera SDP-a Olivera Ivanovića, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podeli ovaj članak sa:
  • Aleksandar Vučić (Foto Tanjug)

“Ono što smo na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost takođe dogovorili, upućeno je pismo organima Euleksa i Unmika sa našim zahtevom, ne željom, već zahtevom, da državni organi Republike Srbije učestvuju u sprovođenju istrage na teritoriji Kosova i Metohije, zato što smo uvereni da bi učešće organa Republike Srbije značilo otkrivanje istine o ubistvu Olivera Ivanovića“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije je na konferenciji za štampu rekao da su “zločinci ostavili tragove“, i da je to razlog što Srbija traži aktivno učešće i pronalaženje počinilaca.

Ističe da je ubistvo Olivera Ivanovića za Srbiju teroristički akt, te da će tako biti i tretiran.

“Kada kažem teroristički akt, to znači da će nadležnost koju će uspostavit naši organi pripadati Tužilaštvu za organizovani kriminal i očekujemo da, ukoliko danas, Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrene predistražni postupak, da dostavi zahtev za prikupljanje obaveštenja svim našim organima, MUP-u, Bezbednosno informativnoj agenciji i svim drugim organima“.

Vučić je obećao da će država Srbija učiniti sve i da će pronaći ubicu ili ubice Olivera Ivanovića.

“Nema ovlašćenje niti mogu da u ovom trenutku govorim o saznanjima kojima raspolažemo, ne bih da na taj način uopšte špekulišem, ali ima mnogo interesantnih detalja koji ukazuju na moguće počinioce. Nadležni organi su tu da se tim poslom na ozbiljan i ogovoran način pozabave“.

Vučić je na konferenciji za medije u ime države Srbije, Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime uputio saučešće porodici Ivanović.

Ostale vesti

  • Stručnjaci i diplomate različito o podeli Kosova

    Stručnjaci i diplomate različito o podeli Kosova

    Uprkos aktuelnoj retorici zvaničnog Berlina i Vašingtona protiv  "demarkacije" između Srbije i Kosova, pojedine nemačke diplomate nezvanično kažu da bi, ako Beograd i Priština dođu do takvog rešenja za konačni status Kosova, "Vašington i Berlin teško bi mogli da se ne slože sa tako usaglašenim predlogom", prenosi sajt Demostat, pozivajući se na diplomatske izvore u Berlinu.

  • "Ideju za promenu granica ‘zakuvao’ Edi Rama"

    Pisac i publicista Mehmed Kraja smatra da je izjave predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i predsednik Kosova, Hašima Tačija, za promenu granica ‘zakuvao’ Edi Rama. Dalje je rekao da je Rama preuzeo na sebe moć koja mu ne pripada.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane