Vesti
Politika

Vučić: Odgovaraću svima na sednici Skupštine, iako neki dolaze zbog samopromocije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je, kada je upoznat sa francusko-nemačkim predlogom, ponudio parlamentarnim strankama da dođu na konsultacije, da im ukaže na sve činjenice, ali, kako navodi, najveći deo njih nije bio zainteresovan.
Vučić: Odgovaraću svima na sednici Skupštine, iako neki dolaze zbog samopromocije
Aleksandar Vučić (Foto Tanjug, Zoran Zestić)

„Kada smo upoznati sa francusko-nemačkom inicijativom na odgovoran, ozbiljan način ponudio sam parlamentarnim strankama da dođu na konsultacije, da im ukažem na sve činjenice, da pokušamo zajednički da pristupimo rešavanju problema. Oni su rekli, ili najveći deo njih bar, ‘nismo zainteresovani, mi hoćemo skupštinu, hoćemo sebe da prikažemo, hoćemo političku pobedu, nismo baš toliko zainteresovani za Kosovo i Metohiju’“, rekao je Vučić u videu objavljenom na njegovom Instagramu.

Dodao je da je njegov odgovor bio da nema problema i da je njegova obaveza da poštuje Skupštinu.

"Doći ću i sam ću da odgovaram svima vama, znajući da ne dolazite zbog odgovora već samo zbog promocije. Ni to nije bilo dovoljno, sad ste pozvali svoje stranačke simpatizere da vam pomognu. Nije problem. Boriću se i pobedićemo svi kao Srbija, jer Srbiju ne možete da savladate", poručio je Vučić.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić je u obraćanju javnosti posle sastanka sa svetskom petorkom na kojem je bilo reči o francusko-nemačkom predlogu rekao da će u narednim danima razgovarati sa parlamentarnim strankama i predstaviti im novi predlog.

Deo opozicije je tražio sednicu o Kosovu na kojoj će biti predstavljen predlog i o njemu će se raspravljati. Sednica je zakazana za četvrtak, 2. februar.Ostale vesti

Lajčak: Srbi da učestvuju na novim izborima

Specijalni predstavnik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak naveo je da je potrebno da na novim izborima na severu učestvuju Srbi.

  • 06.06.2023
Vučić nakon sastanka sa Eskobarom i Lajčakom: Vreme je da Priština formira ZSO

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara o situaciji na Kosovu i Metohiji završen je večeras u vili "Mir" u Beogradu.

  • 06.06.2023
Eskobar: Kad god razgovaramo sa Kurtijem i Bisljimijem, oni žele da razgovaraju samo o Srbiji
Specijalni izaslanik SAD i evropski posrednik za Zapadni Balkan i istovremeno dijalog Beograda i Prištine, Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak, završili su dvodnevnu posetu Prištini. U Beograd idu vidno razočarani ishodom razgovora sa Kurtijem.
  • 06.06.2023
Eskobar: Nedostatak koordinacije sa SAD imaće posledice po Prištinu
Odnosi između naroda SAD i Kosova su čvrsti i „neće se promeniti“, ali Vašington ima „neke izazove“ u bilateralnim odnosima sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, naveo je izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar tokom sastanka sa novinarima u američkoj ambasadi u Prištini.
  • 06.06.2023
Savet EU odlučio da produži mandat Euleksa do 2025. godine

Odbor za politička i bezbednosna pitanja Saveta Evropske unije saglasan je da se misija Euleksa na Kosovu produži do 14. juna 2025. godine.

  • 06.06.2023
Andrić Rakić o sastanku sa Lajčakom i Eskobarom: Preneli smo frustraciju i nezadovoljstvo srpske zajednice
Milica Andrić Rakić iz Nove društvene inicijative kazala je nakon sastanka predstavnika civilnog društva sa specijalnim prestavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrielom Eskobarom u Prištini da su emisarima preneli „visok nivo frustracije i nezadovoljstva koji postoji u srpskoj zajednici“.
  • 06.06.2023