Vučić: Odbijen zahtev Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija ostvarila pobedu na glasanju u Evropskoj mreži operatora prenosnog sistema za električnu energije.

Podeli ovaj članak sa:
  • Aleksandar Vučić (Foto arhva Kim)

On je naveo da to omogućava da Elektromreža Srbije ostane deo energetske mreže na severu Kosova i Metohije.

"Imam dobru vest, to je mala pobeda, ali smo veoma srećni", kazao je Vučić novinarima posle vojne vežbe na poligonu "Pešter".

Predsednik Nadzornog odbora EPS Branko Kovačević je prethodno rekao da kosovske vlasti “nemaju čak ni stručnjake koji bi ostavili Srbe bez struje“.

Vučić je rekao da je Mađarska glasala protiv predloga Kosova, kao i Bugarska, Rumunija, Grčka, Bosna i Hercegovina, a po prvi put Makedonija i Crna Gora bile su uzdržane.

"To je za nas važna pobeda, za njih mali poraz, a za nas velika pobeda. Posebno što smo bili u pravu, što je pravda bila na našoj strani, nije bilo fer da nam to urade i eto nisu uspeli", kazao je Vučić i dodao da je to za Srbiju značajnije od samog Interpola.

Vučić je dodao da prištinske vlasti nisu uspele da urade ono što su planirale u energetskoj agenciji.

"To ne bi moglo da bude bez značajnog uticaja mađarskog naroda i Mađara iz naše zemlje, hvala još jednom gospodinu (Ištvanu) Pastoru", rekao je Vučić.

Evropsku mrežu operatora prenosnog sistema za električnu energiju (ENTSO) čine 43 operatora prenosnog sistema električne energije iz 36 zemalja Evrope.

ENSTO je nedavno naveo da "radi na obuci o mrežnim kodovima koji će biti otvoreni za zemlje koje nisu njene članice za Ukrajinu, Moldaviju, Gruziju i Kosovo.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane