Vesti
Politika

Vučić o istrazi o ubistvu Ivanovića: Imamo saznanja, ali ne i čvrste dokaze

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da saznanja srpskih službi govore o dve verzije događaja ubistva Olivera Ivanovića.
Vučić o istrazi o ubistvu Ivanovića: Imamo saznanja, ali ne i čvrste dokaze
Mesto ubistva Olivera Ivanovića (Foto arhiva Kim)

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara na Beogradskom bezbednosnom forumu, rekao da su nadležni u stalnom kontaktu sa suprugom ubijenog Ivanovića: "Imamo određena saznanja, ali ne i čvrste dokaze. Saznanja se slivaju u centar i pravi se skica događaja", dodao je.

On je istakao i da postoje "dve verzije događaja" i da "naši ljudi rade na tome".

"Naše institucije su u bliskom kontaktu sa suprugom Olivera Ivanovića i izveštavamo je o našim saznanjima, jer za određene stvari nemate čvrste dokaze. Nismo dobili ni snimke sa mesta ubistva, ni satelitske snimke, ali nastavićemo rad", kazao je Vučić.Ostale vesti

CIK sutra odlučuje o ponovnom prebrojavanju glasova

Centralna izborna komisija (CIK) odlučiće u četvrtak da li će doći do ponovnog brojanja glasova.

  • 20.10.2021
“Blag izveštaj EK, traže se opravdanja za kosovske vlasti”
Evopska komisija je u poslednjem izveštaju o Kosovu bila vrlo nežna prema kosovskim institucijama, ne želeći da im povredi političku sujetu, smatraju poznavaoci kosovskih prilika. Miodrag Marinković zamera evropskim zvaničnicima to što su bili vrlo blagi, ocenjujući bezbednosnu situaciju stabilnom. Tanja Vujisić kaže da nije potreban izveštaj EK da podseća Prištinu na ispunjene obaveze iz Briselskog sporazuma.
  • 20.10.2021
Stano: Cilj Radne grupe da se nađe trajno rešenje za tablice

Prvi sastanak Radne grupe, koja bi trebalo da se bavi rešavanjem spora Beograda i Prištine oko registarskih tablica biće održan sutra u Briselu, potvrdio je za Tanjug portparol EU, Peter Stano. "Cilj radne grupe je da se nađe trajeno rešenje za ovo pitanje", kazao je on.

  • 20.10.2021
Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021