Vesti
Politika

Vučić: Non pejper sastavio neko „mnogo, mnogo pametan“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  povodom novog "non-pejpera" o rešenju kosovskog pitanja da je to sastavljao neko "mnogo, mnogo pametan".
Vučić: Non pejper sastavio neko „mnogo, mnogo pametan“
Aleksandar Vučić (Foto Kim arhiva)

„Ima stvari koje bi se sviđale Srbima, a onda i jedna stvar, da se prizna nezavisnost Kosova, koja je mnogo loša za Srbe“, kazao je Vučić.

On je rekao da je noćas u 1:30 po povratku iz Brisela čitao taj „non-pejper“.

„Taj non-pejper je sastavljao neko ko je mnogo pametan, neko ko je pametniji od mene, lukaviji, vidim da svi demantuju, ali više briga mi je zadao drugi non-pejper, nego prvi, jer je ovaj pisao neko ko je mnogo, mnogo pametan“, rekao je Vučić.

On je dodao da je to pisao neko upućen i da sumnja na jednu osobu da stoji iza toga.

„Reč je o fantastično pametnoj ženi, jer to niko drugi nije mogao da sastavi, niti da napravi“, rekao je Vučić i dodao da „to nije izbačeno tek tako“.

On je dodao da će se analizirati šta se poručuje srpskoj, a šta drugoj strani, ali da je za Srbiju priznanje nezavisnosti Kosova neprihvatljivo.

Vučić je dodao da razgovori još nisu ni počeli, da Beogradu niko nije dostavio taj „non-pejper“ i da ništa neće kriti od naroda.Ostale vesti

EU zahteva formiranje ZSO
Evropska unija čeka kosovske predloge za uspostavljanje Zajednice srpskih opština navodeći da je to obaveza Kosova iz sporazuma koji je potpisan 2013. godine. Nasuprot tome, vlada Aljbina Kurtija kaže da će rešenje za formiranje ZSO biti u skladu sa Ustavom i presudom Ustavnog suda, kao i da neće biti jednoetničko udruživanje opština, prenosi Reporteri.
  • 15.05.2021
Vučić: Srbija neće dozvoliti da joj neko otme Kosovo
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je u prošle godine u Vašingtonu bilo ponuđeno obostrano priznanje Beograda i Prištine, ali je naveo da on na to nije pristao, kao i da Srbija podržava isključivo princip nepromenljivosti granica u skladu sa odlukom UN.
  • 15.05.2021
Nemačke poruke Prištini
Ambasador Nemačke u Prištini Jern Rode naglasio je da je za njegovu zemlju pitanje promena granica na Balkanu zatvoreno, a da bi podnošenje tužbe protiv Srbije za genocid bio veoma dug proces koji bi zaustavio mnoge stvari na Kosovu.
  • 14.05.2021
Dendias i Lajčak o nastavku dijaloga Beograda i Prištine

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Dendias razgovarao je sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

  • 14.05.2021
Pahor: Protiv sam promena granica na Balkanu

Predsednik Slovenije Borut Pahor rekao je u Prištini da je protiv promene granica na Balkanu, kao i da snažno podržava nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Predsednica Kosova Vjosa Osmani je na zajedničkoj konferenciji izjavila da Kosovo neće odustati od tužbe za genocid protiv Srbije.

  • 13.05.2021
Brnabić: Bez kompromisnog rešenja za Kosovo nema stabilnosti ni investicija
Samo dijalogom i kompromisom može biti postignuto trajno rešenje za Kosovo i bez toga nema stabilnosti, ni investicija, ocenila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić na Delfi ekonomskom forumu i istakla da je Prespanski sporazum primer za Beograd i Prištinu.
  • 13.05.2021