Vesti
Politika

Vučić: Non pejper sastavio neko „mnogo, mnogo pametan“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  povodom novog "non-pejpera" o rešenju kosovskog pitanja da je to sastavljao neko "mnogo, mnogo pametan".
Vučić: Non pejper sastavio neko „mnogo, mnogo pametan“
Aleksandar Vučić (Foto Kim arhiva)

„Ima stvari koje bi se sviđale Srbima, a onda i jedna stvar, da se prizna nezavisnost Kosova, koja je mnogo loša za Srbe“, kazao je Vučić.

On je rekao da je noćas u 1:30 po povratku iz Brisela čitao taj „non-pejper“.

„Taj non-pejper je sastavljao neko ko je mnogo pametan, neko ko je pametniji od mene, lukaviji, vidim da svi demantuju, ali više briga mi je zadao drugi non-pejper, nego prvi, jer je ovaj pisao neko ko je mnogo, mnogo pametan“, rekao je Vučić.

On je dodao da je to pisao neko upućen i da sumnja na jednu osobu da stoji iza toga.

„Reč je o fantastično pametnoj ženi, jer to niko drugi nije mogao da sastavi, niti da napravi“, rekao je Vučić i dodao da „to nije izbačeno tek tako“.

On je dodao da će se analizirati šta se poručuje srpskoj, a šta drugoj strani, ali da je za Srbiju priznanje nezavisnosti Kosova neprihvatljivo.

Vučić je dodao da razgovori još nisu ni počeli, da Beogradu niko nije dostavio taj „non-pejper“ i da ništa neće kriti od naroda.Ostale vesti

Pasjane: Prekrečen grafit
Nedavno ispisani grafit posvećen Zajednici srpskih opština u Pasjanu kraj Gnjilana je prekrečen.
  • 25.09.2021
Kurti: Napadi u Zubinom Potoku i Zvečanu podstaknuti od Srbije
Kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je požar u zgradi u kojoj se nalazi Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku podmetnut. 
  • 25.09.2021
Brnabić: Nasilje nad Srbima na Kosovu kulminiralo, napadi u porastu
Premijerka Srbije Ana Brnabić je u Njujorku, u okviru 76. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ukazala da su fizička bezbednost i poštovanje ljudskih prava prema nealbanskom stanovništvu na Kosovu daleko od zadovoljavajućih.
  • 25.09.2021
Navodi da Kosovske bezbednosne snage (KBS) pripremaju vojne trupe za intervenciju na severu Kosova su potpuno neistiniti i imaju za cilj da dezinformišu javnost, objavilo je kosovsko ministarstvo odbrane.
  • 25.09.2021
Eskobar: Bez militarizacije, pitanja rešavati u Briselu
"Beograd i Priština treba da se uzdrže od štetne retorike, razgovaraju o pitanju registarskih tablica u Briselu i ne militarizuju trenutnu situaciju na granici", smatra novi izaslanik Stejt departmenta za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.
  • 25.09.2021
Rama: Ujedinjene nacije neće biti kompletne bez Kosova
Premijer Albanije Edi Rama pozvao je u Njujorku na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija sve da priznaju nezavisnost Kosova.
  • 25.09.2021