Vesti
Politika

Vučić: Non pejper sastavio neko „mnogo, mnogo pametan“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  povodom novog "non-pejpera" o rešenju kosovskog pitanja da je to sastavljao neko "mnogo, mnogo pametan".
Vučić: Non pejper sastavio neko „mnogo, mnogo pametan“
Aleksandar Vučić (Foto Kim arhiva)

„Ima stvari koje bi se sviđale Srbima, a onda i jedna stvar, da se prizna nezavisnost Kosova, koja je mnogo loša za Srbe“, kazao je Vučić.

On je rekao da je noćas u 1:30 po povratku iz Brisela čitao taj „non-pejper“.

„Taj non-pejper je sastavljao neko ko je mnogo pametan, neko ko je pametniji od mene, lukaviji, vidim da svi demantuju, ali više briga mi je zadao drugi non-pejper, nego prvi, jer je ovaj pisao neko ko je mnogo, mnogo pametan“, rekao je Vučić.

On je dodao da je to pisao neko upućen i da sumnja na jednu osobu da stoji iza toga.

„Reč je o fantastično pametnoj ženi, jer to niko drugi nije mogao da sastavi, niti da napravi“, rekao je Vučić i dodao da „to nije izbačeno tek tako“.

On je dodao da će se analizirati šta se poručuje srpskoj, a šta drugoj strani, ali da je za Srbiju priznanje nezavisnosti Kosova neprihvatljivo.

Vučić je dodao da razgovori još nisu ni počeli, da Beogradu niko nije dostavio taj „non-pejper“ i da ništa neće kriti od naroda.Ostale vesti

Bisljimi: Moguć sastanak Kurtija i Vučića u oktobru

Zamenik kosovskog premijera i glavni pregovarač Prištine u dijalogu s Beogradom Besnik Bisljimi rekao je da bi sastanak Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića mogao da bude održan u oktobru, ali da za to još uvek nema zvanične potvrde.

  • 05.10.2022
Šubarić: Pokrenut postupak za poništenje odluke o razmeni zemljišta
Predsednica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić saopštila je večeras da je zajedno sa odbornicima Skupštine opštine i uz konsultacije sa predsedavajućim SO, a uvažavajući interese naroda,  pokrenula postupak za poništenje predloga Odluke o razmeni opštinske nepokretne imovine donete na sednici 28. septembra.
  • 05.10.2022
SE: Završen sastanak, nije otpočela procedura prijema Kosova

U Savetu Evrope završena je diskusija o zahtevu Kosova za prijem u ovu organizaciju bez zakljucka o preciznom datumu stavljanja na agendu SE o ponovnoj raspravi, rekla je za Tanjug šef misije Srbije pri Savetu Evrope Aleksandra Đurović .

  • 05.10.2022
Radojević: Na severu Kosova samo jedan zahtev za preregistraciju vozila
Na Kosovu je 1. septembra stupila na snagu odluka vlasti u Prištini o preregistraciji vozila na RKS tablice, a prema rečima gradonačelnika Severne Mitrovice Milana Radojevića, do sada sada je u tom gradu podnet samo jedan zahtev za preregistraciju.
  • 04.10.2022
Poslanica Manojlović traži poništenje odluke o razmeni zemljišta
Poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Tatjana Manojlović pozvala je odbornike Skupštine opštine Gračanica i gradonačelnicu Ljiljanu Šubarić da ponište, kako je navela, vrlo štetnu odluku o razmeni nepokretne imovine između Opštine Gračanica i Redže Šošija.
  • 04.10.2022
Ambasada Ukrajine: Manipulacija Kremlja Kosovom
Smatramo neprihvatljivim narative diktatora iz Кremlja koji pokušava manipulativno da iskoristi "kosovski presedan" za pokušaje da legitimiše agresiju Rusije na nezavisnu i suverenu evropsku državu – Ukrajinu, saopštila je ambasada Ukrajine u Beogradu.
  • 04.10.2022