Vesti
Politika

Vučić: Nisu bili ni 500 metara od izvorišta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se dotakao i optužbi od strane pojedinih albanskih medija na Kosovu i političara da su "dva Srbina viđena u Dečanima neposredno pre masovnog trovanja", navevši da "Beoograd ima analizu kretanja dva lica sa tablicama novosadskim i da nisu bila ni 500 metara blizu od izvorišta".

Vučić: Nisu bili ni 500 metara od izvorišta
Vučić (Foto Zoran Žestić, Tanjug)

Kako je istakao predsednik Vučić "rešavaju se mnoge stvari".

"Dešavaju se mnoge stvari, od njihovih pretnji do mnogo drugih stvari. Čekamo šta će sad da kažu. Ako ste pratili juče došlo je do žestokih uvreda šefa države Hrvatske i predstavnika BiH. Onda čujete da iza svega toga stoji Srbija. Onda ne razumete odakle dolazi takva izjava. Kada pogledate šta se sve zbiva postane vam jasno pod kakvim smo pritiskom. Shvatite koliko je opasna situacija, vidite koliko se svi naoružavaju. Albanci na Kosovu kupuju od Amerikanaca i iz Turske. To nije pretnja za nas. Ali isto moramo da pratimo, da budemo pažljivi. Imali smo sastanak u Generalštabu danas. Radimo na poboljšanju vojske. Nisam još uvek sasvim zadovoljan. Uvek ću tražiti više i bolje kao vrhovni komandant, ali u odnosu na prethodne godine Srbija je pojačala svoju borbenu sposbnost. U svakom slučaju nije sasvim laka situacija za nas", rekao je predsednik Vučić.

Podsećanja radi, poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj iznela je sumnju da su "dva Srbina viđena u Dečanima pre prijavljenih slučajeva trovanjem vodom iz bunara" i pohvalila je lojalnost jednog od meštana koji je ovo prijavio policiji.Ostale vesti

Čitaku: Ne širite strah i paniku, neće biti rata na Kosovu
Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku pozvala je da se u javnosti ne šire strah i panika, jer prema njenim rečima, rata na Kosovu neće biti.
  • 08.08.2022
Kurti za RSE: Situacija na severu mogla je da eskalira u oružani sukob
U opštinama na severu Kosovu je 31. jula postojao rizik da situacija preraste u oružani sukob "zbog straha koji je uneo Beograd i zbog planova rađenih u Raškoj i Beogradu". Ovo je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao premijer Kosova, Aljbin Kurti.
  • 08.08.2022
Dogovoreno obaranje Vlade Crne Gore?
Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Vladimir Joković izjavio da ima pouzdane informacije da su Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokrate dogovorili da 19. avgusta obore Vladu Crne Gore.
  • 08.08.2022
Kurti: Blokade organizovao Beograd, podržala Rusija
Kosovski premijer Aljbin Kurti u intervjuu italijanskom listu La republika (La Repubblica), rekao da blokada puteva prošle nedelje "nije bila spontana već da je to organizovao Beograd uz pomoć Rusije".
  • 08.08.2022
Jakšić: Medijska prodaja Putinovog narativa
Vladimir Putin voli da se oslanja na primere iz prošlosti, od početka ukrajinskog rata koristi jednu njemu dragu istorijsku analogiju: Kosovo i bombardovanje SR Jugoslavije, događaj od koga je, kako kaže, "sve počelo".
  • 08.08.2022
Narodna stranka: Zakazati sednicu o Kosovu
Narodna stranka je podnela inicijativu predsedniku Skupštine Srbije za hitno sazivanje posebne sednice na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji, a na koju bi bio pozvan i predsednik Srbije koji bi poslanicima podneo izveštaj o aktuelnoj situaciji na Kosovu, kao i relevantnim međunarodnim okolnostima.
  • 08.08.2022