Vesti
Politika

Vučić: Nisu bili ni 500 metara od izvorišta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se dotakao i optužbi od strane pojedinih albanskih medija na Kosovu i političara da su "dva Srbina viđena u Dečanima neposredno pre masovnog trovanja", navevši da "Beoograd ima analizu kretanja dva lica sa tablicama novosadskim i da nisu bila ni 500 metara blizu od izvorišta".

Vučić: Nisu bili ni 500 metara od izvorišta
Vučić (Foto Zoran Žestić, Tanjug)

Kako je istakao predsednik Vučić "rešavaju se mnoge stvari".

"Dešavaju se mnoge stvari, od njihovih pretnji do mnogo drugih stvari. Čekamo šta će sad da kažu. Ako ste pratili juče došlo je do žestokih uvreda šefa države Hrvatske i predstavnika BiH. Onda čujete da iza svega toga stoji Srbija. Onda ne razumete odakle dolazi takva izjava. Kada pogledate šta se sve zbiva postane vam jasno pod kakvim smo pritiskom. Shvatite koliko je opasna situacija, vidite koliko se svi naoružavaju. Albanci na Kosovu kupuju od Amerikanaca i iz Turske. To nije pretnja za nas. Ali isto moramo da pratimo, da budemo pažljivi. Imali smo sastanak u Generalštabu danas. Radimo na poboljšanju vojske. Nisam još uvek sasvim zadovoljan. Uvek ću tražiti više i bolje kao vrhovni komandant, ali u odnosu na prethodne godine Srbija je pojačala svoju borbenu sposbnost. U svakom slučaju nije sasvim laka situacija za nas", rekao je predsednik Vučić.

Podsećanja radi, poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj iznela je sumnju da su "dva Srbina viđena u Dečanima pre prijavljenih slučajeva trovanjem vodom iz bunara" i pohvalila je lojalnost jednog od meštana koji je ovo prijavio policiji.Ostale vesti

Bolton: Vašingtonski sporazum je mrtav ako je Kurti nezainteresovan
Američki diplomata i bivši savetnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton u intervjuu za Kosovo onlajn navodi da “još ne znamo kakav odnos ima Bajdenova administracija prema Balkanu”, ali i da “ako Aljbin Kurti nije zainteresovan za Vašingtonski sporazum, onda je taj sporazum mrtav”.
  • 26.07.2021
Osmani od Sugoa zatražila pomoć oko priznanja Kosova
Predsednica Kosova Vjosa Osmani se u okviru bilateralnih susreta tokom boravka u Japanu sastala sa japanskim premijerom Jošihidom Sugom i "zatražila podršku Japana u jačanju međunarodne pozicije Kosova, posebno u procesu priznanja i članstva u međunarodnim organizacijama", navodi se u saopštenju Predsedništva.
  • 25.07.2021
Trajković: Kurti je započeo opasan proces i po Srbe i po sebe
Vlada Kosova je ušla u jedan bizaran i uzaludan rat sa srpskim identitetom na Kosovu, narativ oko naše kulturne baštine se agresivno albanizuje, upozorila je u intervjuu za agenciju JUGpress političarka sa Kosova Rada Trajković, prenosi Danas.
  • 25.07.2021
Vučić: Svim punoletnim građanima još 20 evra u decembru
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u budžetu Srbije ima dovoljno novca i da će za po 20 evra u dinarskoj protivvrednosti biti povećana pomoć punoletnim građanima i penzionerima, predviđena za jesen.
  • 24.07.2021
CIK: Građani mogu da promene biračko mesto do 7. septembra
Centralna izborna komisija (CIK) saopštila je da građani, ukoliko žele, mogu da promene biračko mesto do 7. septembra.
  • 24.07.2021
Vučić: Ako neko prizna Kosovo i mi krećemo u kampanju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će, ukoliko bilo koja zemlja donese odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, Beograd krenuti u kampanju za povlačenje priznanja. Vučić je najavio i da će na ekonomskom regionalnom forumu u Skoplju biti promenjeno ime inicijative "mini Šengen".
  • 22.07.2021