Vesti
Politika

Vučić: Nema priznanja Kosova, nemam tu šta da dodam niti oduzmem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se ne igra besmislenim izjavama i da nema ništa ni da oduzima, ni da dodaje svojoj izjavi da priznanja Kosova neće biti dok je on predsednik Srbije.
Vučić: Nema priznanja Kosova, nemam tu šta da dodam niti oduzmem
Aleksandar Vučić (Foto arhiva Kim)

Zamoljen da prokomentariše ocenu Danijela Severa da ta njegova izjava navodno svedoči da je "odlučio da je jedina nagrada koja bi ga ubedila da prizna Kosovo članstvo u EU, koje sigurno neće biti dostupno tokom njegovog aktuelnog mandata ", Vučić je rekao da se, kao ozbiljan i odgovoran čovek ne igra besmislenim izjavama.

"Znam kroz šta smo prošli u Briselu, kroz šta prolazimo svakog dana i radostan sam što me danas neko optužuje što šaljemo vakcine i lekove, a ne tenkove", podvukao je on.

Vučić je istakao da Beograd želi saradnju sa Prištinom.

"Mi želimo politiku mira i stabilnosti, štiteći istovremeno naše nacionalne interese", zaključio je predsednik Srbije.Ostale vesti

Kampanja pre zvanične kampanje?: Mirićima nova kuća, stanarima u
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i njegove kolege iz Srpske liste danas su uručili ključeve novoizgrađene kuće porodici Mirić i obišli radove na renoviranju naselja "Bergen" u Ugljaru. Iako kampanja za izbore još nije počela, ipak su poručili da je Srpska lista jedinstvena i da to jedinstvo ne mogu da naruše ni "vetrovi koji će povremeno duvati".
  • 26.01.2021
Kosnet: Američki vojnici nisu poginuli radi velike Albanije ili velike Srbije
Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet usprotivio se formiranju takozvane velike Albanije i rekao da "američki vojnici nisu poginuli da bi stvorili veliku Albaniju ili veliku Srbiju".
  • 26.01.2021
Rakić, Jevtić i Simić u opštini Gračanica
Potpredsednik tehničke vlade Kosova Goran Rakić, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Кosova Igor Simić u poseti su opštini Gračanica.
  • 26.01.2021
IPŽP sutra odlučuje o žalbama stranaka
Izborni panel za žalbe i predstavke sutra će doneti odluku na osnovu žalbi koje su pojedine političke partije podnele CIK-u nakon odluke za neverifikaciju određenih lista.
  • 25.01.2021
Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Pokret Samoopredeljenje podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

  • 24.01.2021
Haradinajeva partija podnela žalbu na odluku CIK-a
Pošto Centralna izborna komisija nije verifikovala listu kandidata, Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja podnela je žalbu Izbornom veću za zalbe i predstavke.
  • 23.01.2021