Vesti
Politika

Vučić: Ne znam kako Radoičić izgleda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ima mnogo čudnih stvari u istrazi ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
Vučić: Ne znam kako Radoičić izgleda
Aleksandar Vučić (Foto arhiva Kim)

Kako je rekao, kako vreme prolazi sve manje veruje da tragovi ubistva vode na srpsku stranu.

Vučić je u intervjuu za “Blic“ naveo da je on govorio Ivanoviću da treba da mu obezbede obezbeđenje, ali da je Ivanović rekao da ga to ne zanima.

"Rekao sam mu da moramo da nađemo način kako da bude zaštićen, a da to ne budu naši državni organi, jer to nije moguće", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da ne poznaje Milana Radoičića, o kome, po navodima “Blica“, postoje tvrdnje da je vlast na Kosovu i Metohiji.

"Možda je bio na nekom skupu na kojem sam bio i ja, ali ne znam kako on izgleda, niti sam sa njim razgovarao", rekao je predsednik Srbije.

Upitan da li je pitao brata da li je bio na krštenju Radoičićevog deteta, Vučić je rekao da njegov brat nije bio pet godina na Kosovu.

"Ja stvarno ne znam kakvu laž će izmisliti", rekao je Vučić.

Vučić je ranije izjavio da je sukob ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića i Milana Radoičića trajao od 2000. godine.Ostale vesti

Dačić i Godfri razočarani merama Prištine
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Entoniju Godfriju, razočaranost poslednjim potezima Prištine u vezi s uvozom srpske robe i uslovima koje s tim u vezi postavljaju - tzv. uvođenjem recipročnih mera, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
  • 01.06.2020
Tači pozvao Hotija da formira novu vladu u najkraćem roku
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je Ustavni sud Kosova danas objavio u potpunosti odluku o ustavnosti njegovog dekreta i pozvao funkcionera DSK Avdulaha Hotija da formira novu Vladu.
  • 01.06.2020
DSK predao zahtev skupštini za sednicu o izboru vlade
Demokratski savez Kosova podneo je kosovskoj skupštini zahtev za održavanje sednice na kojoj se očekuje izbor novog sastava kosovske vlade sa Avdulahom Hotijem na čelu.
  • 01.06.2020
Najavljeno uklanjanje robe
Nakon što je Vlada Kosova donela odluku o uvođenju "reciprociteta" za robu srpskih proizvođača koja nema oznaku "Republika Kosovo", ministarka ekonomije, zapošljavanja, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija na Kosovu Rozeta Hajdari, naložila je uklanjanje takve robe sa tržišta.
  • 01.06.2020
Hoće li biti omogućeno glasanje na Kosovu 21. juna?
Iako je Republička izborna komisija (RIK) predvidela glasanje za parlamentarne izbore u Srbiji 21. juna na 90 biračkih mesta na Kosovu, još uvek je neizvesno hoće li se ti izbori sprovesti.
  • 01.06.2020
Od danas se otvaraju prelazi

Na Kosovu od danas nastupa treća faza olakšavajućih mera uvedenih nakon pojave korona virusa.

  • 01.06.2020