Vesti
Politika

Vučić: Ne znam kako Radoičić izgleda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ima mnogo čudnih stvari u istrazi ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
Vučić: Ne znam kako Radoičić izgleda
Aleksandar Vučić (Foto arhiva Kim)

Kako je rekao, kako vreme prolazi sve manje veruje da tragovi ubistva vode na srpsku stranu.

Vučić je u intervjuu za “Blic“ naveo da je on govorio Ivanoviću da treba da mu obezbede obezbeđenje, ali da je Ivanović rekao da ga to ne zanima.

"Rekao sam mu da moramo da nađemo način kako da bude zaštićen, a da to ne budu naši državni organi, jer to nije moguće", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da ne poznaje Milana Radoičića, o kome, po navodima “Blica“, postoje tvrdnje da je vlast na Kosovu i Metohiji.

"Možda je bio na nekom skupu na kojem sam bio i ja, ali ne znam kako on izgleda, niti sam sa njim razgovarao", rekao je predsednik Srbije.

Upitan da li je pitao brata da li je bio na krštenju Radoičićevog deteta, Vučić je rekao da njegov brat nije bio pet godina na Kosovu.

"Ja stvarno ne znam kakvu laž će izmisliti", rekao je Vučić.

Vučić je ranije izjavio da je sukob ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića i Milana Radoičića trajao od 2000. godine.Ostale vesti

Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021
“Šta nakon izbora?”

Kao što je pobeda Pokreta Samoopredeljenje na nedavno održanim parlamentarnim izborima na Kosovu bila očekivana, tako treba da očekivati i da će Aljbin Kurti promeniti odnos prema “nerealnim ciljevima” svoje politike. Kao najozbiljniji kandidat za premijera Kosova, Kurti će revidirati svoje stavove o isključivanju Srpske liste iz buduće Vlade ili marginalizaciju dijaloga sa Beogradom, zaključeno je tokom debate „Šta nakon izbora?“.

  • 26.02.2021