Vesti
Politika

Vučić: Ne želimo da pristanemo na igru provokacija tzv. kosovske policije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, u vezi sa postavljanjem kontejnera i pojačavanja ljudstva kosovske policije na prelazima na severu Kosova, da sve prati, ali da ne želi da pristane na igru provokacija.
Vučić: Ne želimo da pristanemo na igru provokacija tzv. kosovske policije
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić (Foto FoNet Božana Pavlica)

"O tome sam razgovarao sa Načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, oni su upoznali Kfor", preneo je Vučić.

Rekao je da Albanci postavljaju kontejnere na više od kilometar udaljenosti od Brnjaka kako bi mogli da nadgledaju Gazivode.

"Pratimo to. Ne želimo da pristanemo na njihovu igru provokacija. Nisu oni neka sila i snaga. Ali mi moramo da izbegavamo provokacije, da bežimo od svega toga jer smo mi u stanju da gradimo kliničke centre, da gradimo našu ekonomiju, da napredujemo brže od ostalih. Nama je mir najpotrebniji i zato prećutimo", istakao je Vučić.

Kako je rekao, poznat mu je svaki detalj i naglasio "da će se država truditi i nastaviti da bude popustljivija da bi sačuvala mir, jer u miru najbrže rastemo".

To je, kaže, putokaz budućnosti.

"Mir, stabilnost, to je ono što je za nas najvažnije", poručio je on.Ostale vesti

Brisel: Lajčak i Eskobar sa diplomatama iz Francuske, Nemačke i Italije
U Briselu bi danas trebalo da se sastanu specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, kao i diplomatski savetnici lidera Francuske, Nemačke i Italije, saznaje Tanjug iz diplomatskih izvora.
  • 25.09.2023
Zaracin: Moramo imati uspešan dijalog
Dijalog se, naravno, može nastaviti i važno je da se držimo prethodnog u pokušajima da pronađemo način da se dogovoreno u Ohridu implementira, rekao je u Prištini izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Zaracin. On je osudio "kriminalni i teroristički" napad na Policiju Kosova i izrazio saučešće porodici ubijenog policajca.
  • 25.09.2023
Tužilac: U Zvečanu nađeno vozilo puno oružja, identifikacija osumnjičenih za ’teroristički napad’

Kosovski specijalni tužilac Naim Abazi izjavio je danas da je policija u Zvečanu našla automobil u kom je bilo sakriveno oružje, kao i da je u toku identifikacija svih osumnjičenih za "teroristički napad" kod sela Banjska u kom je ubijen jedan policajac.

  • 25.09.2023
Rašić o incidentu kod Banjske: Delovala je paravojna formacija, Vučić manipuliše
Ministar za zajednicu i povratak u Vladi Kosova Nenad Rašić kazao je da je noć u Banjskoj protekla mirno kao i da su jučerašnji događaji poražavajući, te da će po njegovom mišljenju tek da proizvedu neke nove efekte.
  • 25.09.2023
Vučić s Bocan Harčenkom: Kurti organizuje etničko čišćenje na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom, s kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu.

  • 25.09.2023
SSP: Zbog nesposobnosti SNS-a Srbi na Kosovu prepušteni teroru
Stranka slobode i pravde (SSP) je ocenila da su zbog nesposobnosti kadrova Srpske napredne stranke (SNS) i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Srbi na Kosovu "prepušteni na milost i nemilost suludom režimu premijera Kosova Aljbina Kurtija, koji nad njima sprovodi otvoreni teror".
  • 25.09.2023