Vesti
Politika

Vučić: Ne nudim rešenje, nego dijalog

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je njegova inicijativa za unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji nešto što bi svako ozbiljan i odgovoran morao da pokrene.
Vučić: Ne nudim rešenje, nego dijalog
Aleksandar Vučić u Gračanici (Foto arhiva Kim)

Aleksandar Vučić je rekao da mnogi samo razmišljaju šta je to što se narodu sviđa, a ne i šta nam je potrebno.

Ističe da on ni do sada nije tako razmišljao i radio, jer da je radio samo ono što se narodu sviđa "mi danas ne bismo imali stabilne finansije, Zakon o radu, uređenu ekonomiju", a zemljom bi, dodao je, upravljali oni koji uzmu milion, dva, 10 ili 100, a ne vrate ništa, jer su se tako dogovorili sa političarima.

"To više nije moguće u Srbiji", istakao je predsednik.

Istakao je da je Srbija normalna, pristojna i sve uspešnija zemlja, a da je to moguće samo kada narodu ne podilazite, već rešavate probleme.

"I to je neka vrsta dijaloga", rekao je Vučić.

"Ako neko misli da je najlakše da prosipaju kletve, a neko da zabije glavu u pesak kao noj i kaže ’mene to ne interesuje, neka Vučić rešava te probleme’, onda je i to neka vrsta dijaloga", dodao je predsednik.

Istakao je da je i zbog toga zadovoljan, jer će neki pokazati da nemaju rešenje, a neki da nemaju odgovornosti.

"Zahvalan sam ljudima i intelektualcima, kao što je Duško Kovačević, ljudima iz civilnog sektora, nevladinog, i političarima koji su na ozbiljan način razumeli potrebu da sve što uradiš danas jeste 10 puta bolje nego sutra", naglasio je predsednik Srbije.

Dodao je da nije ponudio rešenje, već samo razgovore, te da smatra da je razgovor uvek lekovit.Ostale vesti

Osmani: Modeli poput Republike Srpske stvaraju više problema nego stabilnosti

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je u Pragu da će se poštovati Ustav Kosova kada je u pitanju zajednica opština sa srpskom većinom jer je "Ustav Republike Kosovo, alfa i omega svake naše akcije".

  • 07.10.2022
Vučić i Osmani odvojeno sa Šolcom i Makronom u Pragu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovorali su u okviru Samita u Pragu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i predsednikom Francuske Emanuelom Markonom.
  • 07.10.2022
Rifat Ljatifi podneo ostavku na mesto ministra zdravlja
Ministar zdravlja Kosova Rifat Ljatifi podneo je ostavku na tu dužnost koju je obavljao manje od godinu dana. U ostavci koju je podneo premijeru Aljbinu Kurtiju se ne pominje konkretan razlog za to.
  • 07.10.2022
Stojanović: Građani imaju mnogo veću moć nego što misle
Bivši gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović veruje da je aktuelna predsednica opštine Ljiljana Šubarić "odlučila da ispravi svoju grešku" i zatraži poništenje odluke SO o razmeni zemljišta sa albanskim biznismenom u Čaglavici, jer joj je “tako savetovano u Beogradu”.
  • 06.10.2022
I Vjosa Osmani će u Pragu razgovarati sa Makronom i Šolcom
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastaće se u Pragu sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.
  • 06.10.2022
Vučić u Pragu sa Makronom i Šolcom o Kosovu, sankcijama Rusiji…
Emanuel Makron, Olaf Šolc i Aleksandar Vučić razgovaraće u Pragu o Kosovu, evropskim integracijama i o strateškom pozicioniranju Srbije prema ratu u Ukrajini i sankcijama Rusiji, javio je RTS.
  • 06.10.2022