Vučić: Ne gledamo vojnim dvogledom, želimo razgovor

Beograd ne samo da ne gleda „vojnim dvogledom” ka Prištini i Tirani, već želi razgovor i dogovor, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, reagujući na izjavu Aljbina Kurtija da bi Srbija trebalo da se suoči sa sopstvenom prošlošću, „umesto da na Kosovo i Albaniju gleda vojnim dvogledom”.

Podeli ovaj članak sa:
  • Aleksandar Vučić (Foto Tanjug/Dimitrije Gol)

„Kurti se mnogo druži sa Radom Trajković, pa bi da uredjuje političku scenu u Beogradu. Nemam ništa protiv, znam još jednog koji je rekao da sam gotov do Svetog Nikole, prošle godine...Ramuš Haradinaj, ali je on izgleda pre mene završio”, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Kako je rekao, zna da je „opsesivna želja mnogih albanskih političara” da ga ne vide na vlasti i podsetio da je Kurti još 2016. godine rekao da je „najveća opasnost po nezavisno Kosovo, Aleksandar Vučić”.

Na konstataciju da je Kurti rekao da takse na srpsku robu neće ukinuti dok Srbija ne dozvoli njihovoj robi slobodan izvoz, Vučić je rekao da ne zna šta Priština zapravo želi.

„Imate CEFTA sporazum, potpuno slobodan izvoz, iz vašeg ugla. Iz našeg ugla, to je trgovina sa centralnom Srbijom, ali svejedno. Ne znam na šta oni misle i šta žele", rekao je Vučić i dodao da bi trebalo sačekati da se formira vlada u Prištini, primetivši da će „taj cirkus trajati mnogo duže nego što su najavili u početku”.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane