Vučić: Ne bežimo od razgovora, hoćemo rezultate

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je Beograd spreman da razgovara sa Prištinom, ali da mora da vidi rezultate tih razgovora, te da građani treba da imaju poverenja da se "naš tim bori za interese svoje zemlje i svih svojih građana".

Podeli ovaj članak sa:
  • Aleksandar Vučić (Foto arhiva Kim)

Aleksandar Vučić je na pitanje kada će se nastaviti dijalog Beograda i Prištine, rekao da ne beži od razgovora i da ne zna kako će biti nastavljeni.

"Da li u junu, julu ili avgustu, ne znamo. Ne bežimo od razgovora", naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da više ne može da ide na sastanke i ne ponese Briselski sporazum, i ukaže na ono što je ispunjeno, a šta ne, zbog čega se smučio svima.

"Svaki put postavim pitanje koje ostane bez odgovora. Mi smo spremni da razgovaramo, ali moramo da vidimo rezultate tih razgovora", poručio je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da je Beograd ispunio sve svoje obaveze i da nije istina da postoji i jedna neispunjena, dok druga strana nije ispunila jedinu koju je imala.

"Najpre da vidimo da ispune tu svoju jednu obavezu. Ako neće možemo da razgovaramo o krajnjem rešenju, ali ono ne može biti da Srbija da sve, a ne dobije ništa, i da se oni saglase da Srbija postoji kao država i da zbog toga budemo srećni", istakao je predsednik.

Vučić je naveo da narod treba da ima poverenje u svoje predstavnike jer se oni bore za interes svoje zemlje i sve svoje građane i nastaviće da vode takvu politiku.

"Nije lako sa nama pregovarati. Spremni smo na kompromise i ustupke, ali mora da postoji takva volja i s druge strane", rekao je Vučić.

Na pitanje zašto niko u prošlosti nije reagovao kada je od 2000. Unmik opozvao srpske zakone na KiM i donosio svoje, Vučić je odgovorio da ne vredi govoriti o tome šta je bilo.

"Niko nije reagovao, gledali su da prećute, ne boreći se ni za šta. Zato se sada mi borimo da pomerimo stanje iz ambisa. Od kuknjave šta smo propustili nema ništa i ostaje na istorijskim analizama da to vide", objasnio je Vučić.

Rekao je da je slika i prilika sada drugačija i da se država ponaša ozbiljnije i odgovornije.

Ostale vesti

  • Stručnjaci i diplomate različito o podeli Kosova

    Stručnjaci i diplomate različito o podeli Kosova

    Uprkos aktuelnoj retorici zvaničnog Berlina i Vašingtona protiv  "demarkacije" između Srbije i Kosova, pojedine nemačke diplomate nezvanično kažu da bi, ako Beograd i Priština dođu do takvog rešenja za konačni status Kosova, "Vašington i Berlin teško bi mogli da se ne slože sa tako usaglašenim predlogom", prenosi sajt Demostat, pozivajući se na diplomatske izvore u Berlinu.

  • "Ideju za promenu granica ‘zakuvao’ Edi Rama"

    Pisac i publicista Mehmed Kraja smatra da je izjave predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i predsednik Kosova, Hašima Tačija, za promenu granica ‘zakuvao’ Edi Rama. Dalje je rekao da je Rama preuzeo na sebe moć koja mu ne pripada.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane