Vesti
Politika

Vučić najavio obraćanje pred Narodnom skupštinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je žao što pojedine opozicione političke stranke nisu prihvatile njegov poziv na konsultacije kako bi ih informisao o svim pritiscima sa kojima se Srbija suočava. Najavio je i da će doći na sednicu Narodne skupštine o Kosovu koja bi trebalo da se održi u narednim danima, i odgovarati na sva pitanja.
Vučić najavio obraćanje pred Narodnom skupštinom
Aleksandar Vučić (Foto Tanjug, Zoran Zestić)

Vučić je u video snimku objavljenom na njegovom Instagram profilu, kazao da je pre dva dana građanima rekao istinu svim problemima sa kojima se suočavamo po pitanju Kosova i Metohije.

„Ništa nisam skrivao od vas. Rekao sam vam i kako i koliko smo se borili i kako nameravamo da se borimo u budućnosti za našu zemlju. Ponudio sam svim političkim akterima razgovor, konusltacije da ih upoznamo i sa pritiscima i savim onim sa čim se Srbija suočava. Rekli su da ne žele da razgovaraju, ili bar dobar deo njih, već žele javnu manifestaciju, predstavu za svoje političko delovanje. Žao mi je što nisu razumeli da je država važnija od političkih interesa bilo koje stranke, bilo koga od nas“, kazao je predsednik Srbije.

Najavio je da će se ipak pojaviti na skupštinskoj sednici o Kosovu koja bi trebalo da se održi narednih dana.

„Moja obaveza je da, poštujući parlament, izađem u susret svim njihovim zahtevima, pojaviću se u Narodnoj skupštini, odgovarati na sva pitanja, i boriti se za Kosovo i Metohiju, i za našu Srbiju“, zaključio je Vučić.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)Ostale vesti

Vučić: Srbija želi dijalog i kompromis
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Srbija želi dijalog i kompromis, ali da ima svoje principe i očekivanja.
  • 29.01.2023
Karen Donfrid: Kosovo i Srbija treba da urade težak posao

Pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid izjavila je da Kosovo i Srbija moraju da donesu teške odluke, a da SAD i EU žele da im pomognu i podrže ih u tome.

  • 29.01.2023
Eksproprijacija u Leposaviću povećala strah Srba, da li niče nova baza policije
Zabrinutost građana na severu Kosova i Metohije povećana je, pošto je Vlada Kosova odlučila da sprovede eksproprijaciju velike zemljišne parcele na području opštine Leposavić, sa srpskom većinom. Građani veruju da se iza "infrastrukturnog projekta" krije gradnja još jedne baze kosovske policije.
  • 28.01.2023
Kurti: Ne vidim potrebu osnivanja ZSO, nema adekvatnih argumenata

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da od 18. avgusta prošle godine traju zvanični pregovori o konačnom sporazumu Kosova i Srbije. On je u intervjuu za RTK 2 istakao da veruje da je predlog evropskog sporazuma dobra osnova i da je spreman da razgovara o sporazumima postignutim u Briselu, ali da za osnivanje Zajednice srpskih opština nije dobio adekvatan argument.

  • 28.01.2023
Zajedničko obraćanje dela opozicije ispred Predsedništva povodom plana za KiM
Deo opozicije i opozicionih poslanika organizovali su ispred zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu skup koji su nazvali "Zajedničko obraćanje povodom novog zapadnog ultimatuma o KiM". 
  • 28.01.2023
Tadić: Ne bih potpisao predlog, kakav se pojavio u javnosti
Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da evropski predlog za rešavanja kosovskog pitanja, kakav se pojavio u javnosti, ne bi potpisao, da iza toga stoji, kakao je naveo, "svojim delom", ukazujući da je odbio da potpiše i ono što je sadašnja vlast "potpisala kao Briselski sporazum".
  • 28.01.2023