Vučić: Na Kosovu predstavljam smernice, a ne konačni plan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će 9. septmebra u Kosovskoj Mitrovici predstaviti smernice i pravce državne politike prema Kosovu, ali ne i plan za konačno rešenje, jer on još ne postoji.

Podeli ovaj članak sa:
 • Aleksandar Vučić (Foto arhiva Kim)

Vučić je tokom obilaska Kliničkog centra Srbije, odgovorajući na pitanje novinara N1, rekao da će se 9. septembra obratiti narodu u Kosovskoj Mitrovici, kada će i predstaviti smernice i pravce koje država Srbija planira prema Kosovu, ali ne i plan, koji, kako je rekao, još nemamo.

Kazao je i da je Slobodan Milošević na Gazimestanu verovatno imao dobre namere da zaštiti srpske interese, ali da se to dobrim delom pretvorilo u svoju suprotnost.

“Moja namera je da ljudima govorim ono što ne vole da čuju, što nije lako da čuju”, rekao je Vučić, ali je i dodao da mu je cilj da Srbija u ispunjenju svojih ciljeva bude mnogo uspešnija, i da sačuva mir i budućnost postizanjem održivog rešenja.

Kazao je da već od sutra počinje da radi na svom obraćanju narodu na Kosovu, te da će verovatno nešto više znati posle razgovora u Briselu, a pred put u Kinu, SAD i susret sa indijskim potpredsednikom u Beogradu.

“To što ću reći sutra na Kosovu, nadam se, da će moći u vrednosnom smislu da važi i za 50 i za 100 godina, a ne da to pojedu neki izbori ili TV emisija”, dodao je predsednik.

Upitan da prokomentariše izjave Hašima Tačija o pripajanju Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu, Vučić je rekao da u Prištini mogu da izjavljuju šta god žele, ali da on neće da reaguje na to.

Ostale vesti

 • Dačić: Nadam se da će zločini OVK biti kažnjeni

  Dačić: Nadam se da će zločini OVK biti kažnjeni

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se nada da će zločini Oslobodilačke vojske Kosova biti kažnjeni bez obzira na rezerve koje Srbija ima prema međunarodnim sudovima koji su, kako je naveo, uglavom sudili Srbima.

 • Prevremeni izbori na Kosovu 8. septembra

  Prevremeni izbori na Kosovu 8. septembra

  Vanredni izbori na Kosovu će biti održani 8. septembra, javlja RTK pozivajući se na izvore iz kabineta kosovskog predsednika Hašima Tačija. Vanredni izbori su neizbežni posle ostavke premijera Ramuša Haradinaja, koji će u svojstvu osumnjičenog biti ispitan pred Sudom za ratne zločine OVK.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane