Vesti
Politika

Vučić na Božić u Gračanici

Centralna proslava Božića na Kosovu uz prisustvo najviših zvaničnika Srbije. Aleksandar Vučić u Gračanici.
Vučić na Božić u Gračanici
Vladika Teodosje, Vučić i Vuin (Foto Tanjug)

Iako će u svim pravoslavnim hramovima na Kosovu biti služena liturgija, centralna proslava Božića biće se u manastiru Gračanica. Svetu arhijerejsku liturgiju, koja će početi u 9.00 sati, služiće episkop raško-prizrenski vladika Teodosije, uz sasluženje sveštenstva i monaštva eparhije.

Očekuje se da liturgiji prisustvuju i Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade, kao i Aleksandar Vulin, ministar bez portfelja zadužen za KiM.

"Posle liturgije, našim gostima iz Vlade Srbije biće poslužen božićni ručak u manastirskom konaku ", kaže za Novosti otac Savo Šmigić, sekretar Eparhije raško-prizrenske, koji objašnjava da je za Srbe na Kosovu Božić jedan od najradosnijih praznika.

"Uprkos otežanim uslovima života i tome što možda po badnjak u šumu vernici odlaze sa dozom straha, Božić se na Kosovu proslavlja kao i u svim ostalim delovima zemlje i svi ga radosno iščekujemo", rekao je otac Sava.Ostale vesti

Izbori u Srbiji 2022, Dačić na čelu Skupštine

Vlada koja se bude formirala je ograničenog trajanja, i vanredni parlamentarni izbori biće održani najkasnije zajedno sa predsedničkim, 3. aprila 2022. godine, izjavio je predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić posle sednice Predsedništva stranke na kojoj se razgovaralo o sastavu nove Vlade. U Vladi će, najavio je Vučić, biti i SPAS i SPS, dok će lider socijalista Ivica Dačić biti novi predsednik Skupštine Srbije.

  • 20.10.2020
Hoti Lajčaku: Nema zadiranja u

Kosovski premijer Avdulah Hoti poručio je izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku da je jedan od principa za dijalog, koje je uspostavila Priština, da se neće zadirati u "unitarni karakter" Kosova.

  • 20.10.2020
Tači raspisao izbore za gradonačelnike Podujeva i Severne Mitrovice
Predsednik Kosova Hašim Tači raspisao je vandredne izbore za gradonačelnike opština Podujevo i Severna Mitrovica, koji će biti održani 29. novembra, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.
  • 20.10.2020
Vlada Kosova pokrenula zahtev za otvaranje ambasade u Izraelu
Premijer Kosova Avdulah Hoti sastao se danas sa ministarkom spoljnih poslova Melizom Haradinaj Stublom i dao joj saglasnost da predsedniku uputi zahtev za otvaranje diplomatske misije u Izraelu, navodi se u objavi premijera na Fejsbuk nalogu.
  • 20.10.2020
Hiseni: Ustav Kosova se neće menjati
Kosovski državni koordinator za dijalog sa Srbijom Skender Hiseni uveren je da nijedan sporazum, ukljućujući i onaj o ZSO, neće početi da se primenjuje ako ne bude uzajamnog priznavanja, prenosi Gazeta Ekspres.
  • 20.10.2020
Kosovska vlada usvojila plan za sprovođenje vašingtonskog sporazuma
Kosovska vlada je usvojila listu akcija usmerenih na sprovođenje sporazuma iz Vašingtona koji se bavi ekonomskom normalizacijom između Beograda i Prištine.
  • 20.10.2020