Vesti
Politika

Vučić na Božić u Gračanici

Centralna proslava Božića na Kosovu uz prisustvo najviših zvaničnika Srbije. Aleksandar Vučić u Gračanici.
Vučić na Božić u Gračanici
Vladika Teodosje, Vučić i Vuin (Foto Tanjug)

Iako će u svim pravoslavnim hramovima na Kosovu biti služena liturgija, centralna proslava Božića biće se u manastiru Gračanica. Svetu arhijerejsku liturgiju, koja će početi u 9.00 sati, služiće episkop raško-prizrenski vladika Teodosije, uz sasluženje sveštenstva i monaštva eparhije.

Očekuje se da liturgiji prisustvuju i Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade, kao i Aleksandar Vulin, ministar bez portfelja zadužen za KiM.

"Posle liturgije, našim gostima iz Vlade Srbije biće poslužen božićni ručak u manastirskom konaku ", kaže za Novosti otac Savo Šmigić, sekretar Eparhije raško-prizrenske, koji objašnjava da je za Srbe na Kosovu Božić jedan od najradosnijih praznika.

"Uprkos otežanim uslovima života i tome što možda po badnjak u šumu vernici odlaze sa dozom straha, Božić se na Kosovu proslavlja kao i u svim ostalim delovima zemlje i svi ga radosno iščekujemo", rekao je otac Sava.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021