Vesti
Politika

Vučić: Moj odgovor o priznanju Kosova se ne menja

"Može sve da se promeni, ali moj odgovor o priznanju Kosova nije se promenio niti će se promeniti", poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom poslednjih izjava kosovskog premijera Aljbina Kurtija, prenosi Tanjug.

Vučić: Moj odgovor o priznanju Kosova se ne menja
Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije (Foto Tanjug/Zoran Žestić)

Na pitanje da prokomentariše pitanje francuskog predsednika Emanuela Makrona Kurtiju o tome šta bi Kosovo moglo da ponudi Srbiji za eventualno priznanje, kao i Kurtijevu izjavu da bi buduće priznanje Kosova od strane Srbije trebalo povezati sa ulaskom Kosova u UN, Vučić je rekao da nema nikakvih novosti u tome što govori Kurti i da je to milion puta čuo.

"Ako misli da je moguće da ponižavanjem Srbije i svakodnevnim hiperprodukcijama izjava u kojima će našu zemlju da omalovažavaju i govore o našim obavezama, da objašnjavaju da su oni velika demokratija, a mi besmislena i nesposobna zemlja samo kažete sve je u redu, pogledajte brojke, a ne ono što govore analitičari", poručio je Vučić.

On je istakao i da je Kurtiju odgovor o priznanju Kosova dao u Briselu i da se taj odgovor nije promenio.

"Može vreme da se promeni, snaga vojske ili ekonomski rast da se promeni, ali odgovor se nije promenio i ne menja se", poručio je Vučić.Ostale vesti

Gradonačelnici sa severa odbili ponudu Kfor-a da zameni specijalne jedinice
Gradonačelnici četiri srpske opštine sa severa Kosova odbili su predlog komandanta Kfor-a da se specijalne jedinice kosovske policije zamene vojnicima Kfor-a, jer bi time, kako navode, "sever postao srpski geto".
  • 28.09.2021
Stefanović: Vojska spremna da brani svoj narod

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je vojska po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića podigla stepen borbene gotovosti u celoj kopnenoj zoni bezbednosti duž administrativne linije sa Kosovom "ali da nije ušla nigde gde ne treba da uđe".

  • 28.09.2021
Oko 100 posmatrača EU biće raspoređeno na lokalnim izborima
Izborna posmatračka misija Evropske unije (EU EOM) na Kosovu započela je svoje dugoročne posmatračke aktivnosti mesec dana pre izbora i fokusirana je na čitav izborni proces, rekao je na konferenciji za medije u Prištini šef misije Lukas Mandl. On je dodao da misija ima za cilj da doprinese razvoju demokratije.
  • 28.09.2021
Ursula fon der Lajen sutra na Kosovu
U sklopu regionalne posete zemljama Zapadnog Balkana sutra će na Kosovu boraviti Ursula fon der Lajen, predsednica Evropske komisije.
  • 28.09.2021
Portparol EU Peter Stano potvrdio je da će se u sredu, 29. septembra, u Briselu sastati Petar Petković i Besnik Bisljimi. Kako je glasnogovornik najavio, glavna tema njihovog razgovora će biti deeskalacija situacije na severu Kosova. I dok zvanični Beograd stidljivo najavljuje da do susreta možda neće ni doći jer on "zavisi od situacije", na terenu nema mnogo optimizma pred novo viđenje zvaničnika Prištine i Beograda u sedištu evropske administracije.
  • 28.09.2021
Dijalog zavisi od situacije na severu
Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović izjavio je da nastavak dijalog Beograda i Prištine u Briselu zavisi od razvoja situacije na severu Kosova.
  • 28.09.2021