Vesti
Politika

Vučić, Kurti i Lajčak 4. maja sa Šolcom u Berlinu

Nemački kancelar Olaf Šolc sastaće se u Berlinu 4. maja sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. 

Vučić, Kurti i Lajčak 4. maja sa Šolcom u Berlinu
Nemački kancelar Olaf Šolc (Foto: ndr.de)

Kako je saopšteno iz nemačke vlade, u Berlinu će sa Vučićem i Kurtijem boraviti i izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak.

"Kancelar će dočekati predsednika Vučića i premijera Kurtija u Berlinu sledeće srede", saopštila je kancelarija za štampu nemačke vlade.

Kako se dodaje u saopštenju, razgovori će takođe poslužiti kao podrška dijalogu Kosova i Srbije koji vodi EU.

"Kako bi podržao dijalog u Briselu, kancelar je pozvao u Berlin specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, koji će istog dana uveče razgovarati sa predsednikom Srbije i kosovskim premijerom", dodao je portparol vlade Nemački za Ekpress.Ostale vesti

Otvorene granice između Kosova i Albanije vikendom tokom letnje sezone
Danas je počela primena sporazuma između Kosova i Albanije koji je dogovoren na poslednjem sastanku dve vlade, a odnosi se na potpuno otvaranje granice u vreme vikenda tokom letnje sezone.
  • 25.06.2022
Fejzulahu: ’’Elektrosever’’ nema pravo da nudi cene koje su ispod tržišnih
Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu, rekao je da kompanija "Elektrosever" nema pravo da svojim potrošačima nudi struju po cenama koje su ispod tržišnih, te da ukoliko do toga dođe - pomenutoj firmi može biti oduzeta dozvola za rad.
  • 25.06.2022
Vučić: Situacija sve komplikovanija
Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.
  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022