Vesti
Politika

Vučić: Kroz napredak u dijalogu do novih investitora

„Mi idemo u Brisel u najboljoj veri i želimo da razgovaramo i rešavamo konkretne probleme, od nestalih lica do svih drugih“, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas nakon što je Evropska unija zakazala novu rundu dijaloga za 19. jul.

Vučić: Kroz napredak u dijalogu do novih investitora
Aleksandar Vučić (Foto Tanjug/Strahinja Aćimović)

Predsednik Srbije veruje da je napredak neophodan, a da li je moguć, to će da vidi.

Ipak, ocenjuje da je on važan za Srbiju, jer kada se napreduje u dijalogu, onda se brže dovode investitori.

„U svakom slučaju, mislim da je to važno za celu našu zemlju i da je važno, između ostalog, i zbog toga što kada u dijalogu napredujemo, onda budite sigurni da ćemo lakše, brže i uspešnije dovodimo ovakve investitore“, kazao je Vučić novinarima nakon obilska inženjerskog centra u nemačkoj kompaniji ZF (ZF Friedrichshafen AG) u Pančevu.

Podsetimo, nova runda dijaloga Beograda i Prištine na visokopolitičkom nivou, između predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i kosovskog premijera, Aljbina Kurtija, održaće se u ponedeljak 19. jula, potvrdio je juče medijima portparol EU Peter Stano.Ostale vesti

Bolton: Vašingtonski sporazum je mrtav ako je Kurti nezainteresovan
Američki diplomata i bivši savetnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton u intervjuu za Kosovo onlajn navodi da “još ne znamo kakav odnos ima Bajdenova administracija prema Balkanu”, ali i da “ako Aljbin Kurti nije zainteresovan za Vašingtonski sporazum, onda je taj sporazum mrtav”.
  • 26.07.2021
Osmani od Sugoa zatražila pomoć oko priznanja Kosova
Predsednica Kosova Vjosa Osmani se u okviru bilateralnih susreta tokom boravka u Japanu sastala sa japanskim premijerom Jošihidom Sugom i "zatražila podršku Japana u jačanju međunarodne pozicije Kosova, posebno u procesu priznanja i članstva u međunarodnim organizacijama", navodi se u saopštenju Predsedništva.
  • 25.07.2021
Trajković: Kurti je započeo opasan proces i po Srbe i po sebe
Vlada Kosova je ušla u jedan bizaran i uzaludan rat sa srpskim identitetom na Kosovu, narativ oko naše kulturne baštine se agresivno albanizuje, upozorila je u intervjuu za agenciju JUGpress političarka sa Kosova Rada Trajković, prenosi Danas.
  • 25.07.2021
Vučić: Svim punoletnim građanima još 20 evra u decembru
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u budžetu Srbije ima dovoljno novca i da će za po 20 evra u dinarskoj protivvrednosti biti povećana pomoć punoletnim građanima i penzionerima, predviđena za jesen.
  • 24.07.2021
CIK: Građani mogu da promene biračko mesto do 7. septembra
Centralna izborna komisija (CIK) saopštila je da građani, ukoliko žele, mogu da promene biračko mesto do 7. septembra.
  • 24.07.2021
Vučić: Ako neko prizna Kosovo i mi krećemo u kampanju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će, ukoliko bilo koja zemlja donese odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, Beograd krenuti u kampanju za povlačenje priznanja. Vučić je najavio i da će na ekonomskom regionalnom forumu u Skoplju biti promenjeno ime inicijative "mini Šengen".
  • 22.07.2021