Vesti
Politika

Vučić: Kakva je to kampanja ako ne odem na Kosovo

Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je da će tokom predsedničke kampanje posetiti Kosovo, kao i da očekuje veliku podršku od građana koji ovde žive.
Vučić: Kakva je to kampanja ako ne odem na Kosovo
Aleksandar Vučić (Foto arhiva Kim)

"Kakva je to kampanja, a da se ne ode na Kosovo? Očekujem veliku podršku, prošli put smo dobili 67 odsto, sada očekujem bar 70 odsto, jer sam ih hrabro i odgovorno zastupao", rekao je Vučić.

Vučić nije najavio kada će posetiti Kosovo.

 Ne zna hoće li sa Mogerinijevom razgovarati o Haradinaju

Premijer Aleksandar Vučić očekuje dobar i otvoren razgovor sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, koja sutra dolazi u Beograd, ali ne zna da li će i slučaj Ramuša Haradinaja biti tema njihovog sastanka.

"Ne znam da li joj je to tema, možda ona ima neke druge teme. To ćemo da vidimo", rekao je Vučić novinarima u Vranju.

Vučić je dodao da ne zna šta "oni hoće od nas, ali da zna šta mi hoćemo od njih".

On je naveo da je Srbija spremna da ispuni sve što se od nje traži u smislu zahteva za dokumentaciju u slučaju Ramuša Haradinaja, jer je to, kaže, veoma važno zbog žrtava i pravde.

"Vidim da se sve svodi na politiku", rekao je Vučić i dodao i ne želi da govori o tome šta misli ko je odgovoran za haos i probleme u Makedoniji i drugim državama u regionu.

Dodao je da neće dozvoliti da takve probleme neko pravi u Srbiji.

"Oni koji misle da slučaj Haradinaj zloupotrebe za napade na Srbe, pošto dobijam određene informacije šta sve spremaju, neka ne misle da tako nešto smeju i mogu da naprave", rekao je Vučić.Ostale vesti

CIK: Prebrojavanje uslovnih glasova, vodi Samoopredeljenje
Centar za brojanje i rezultate prebrojao je do sada oko 5.000 uslovnih glasova, nakon vanrednih parlamentarnih izbora koji su na Kosovu održani 14. febraura.
  • 01.03.2021
U Prištinu stiže Lajčak
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak počinje danas trodnevnu posetu Kosovu.
  • 01.03.2021
Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021