Vesti
Politika

Vučić: Kakva je to kampanja ako ne odem na Kosovo

Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je da će tokom predsedničke kampanje posetiti Kosovo, kao i da očekuje veliku podršku od građana koji ovde žive.
Vučić: Kakva je to kampanja ako ne odem na Kosovo
Aleksandar Vučić (Foto arhiva Kim)

"Kakva je to kampanja, a da se ne ode na Kosovo? Očekujem veliku podršku, prošli put smo dobili 67 odsto, sada očekujem bar 70 odsto, jer sam ih hrabro i odgovorno zastupao", rekao je Vučić.

Vučić nije najavio kada će posetiti Kosovo.

 Ne zna hoće li sa Mogerinijevom razgovarati o Haradinaju

Premijer Aleksandar Vučić očekuje dobar i otvoren razgovor sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, koja sutra dolazi u Beograd, ali ne zna da li će i slučaj Ramuša Haradinaja biti tema njihovog sastanka.

"Ne znam da li joj je to tema, možda ona ima neke druge teme. To ćemo da vidimo", rekao je Vučić novinarima u Vranju.

Vučić je dodao da ne zna šta "oni hoće od nas, ali da zna šta mi hoćemo od njih".

On je naveo da je Srbija spremna da ispuni sve što se od nje traži u smislu zahteva za dokumentaciju u slučaju Ramuša Haradinaja, jer je to, kaže, veoma važno zbog žrtava i pravde.

"Vidim da se sve svodi na politiku", rekao je Vučić i dodao i ne želi da govori o tome šta misli ko je odgovoran za haos i probleme u Makedoniji i drugim državama u regionu.

Dodao je da neće dozvoliti da takve probleme neko pravi u Srbiji.

"Oni koji misle da slučaj Haradinaj zloupotrebe za napade na Srbe, pošto dobijam određene informacije šta sve spremaju, neka ne misle da tako nešto smeju i mogu da naprave", rekao je Vučić.Ostale vesti

Vučić: Srbija nije u poziciji da odbija razgovore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će učestvovati u razgovorima sa predstavnicima Kosova koje je za 2. septembar u Vašingtonu zakazao američki izaslanik Ričard Grenel, ali da tamo neće biti lako.

  • 14.08.2020
Hoti potvrdio sastanak u Vašingtonu
Premijer Kosova Avdulah Hoti, potvrdio je da će 2. septembra u Vašingtonu biti održan sastanak sa zvaničnicima Beograda. On je naveo i da će tema razgovora biti ekonomija.
  • 14.08.2020
Predstavnici Beograda i Prištine u Vašingtonu 2. septembra
Lideri Beograda i Prištine sastaće se u Beloj kući 2. septembra, objavio je na Tviteru izaslanik Bele kuće za dijalog Ričard Grenel.
  • 14.08.2020
Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nije izglasan
Poslanici kosovske skupštine nisu podržali nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nakon prvog razmatranja, pa će biti vraćen u proceduru na ponovni postupak.
  • 13.08.2020
Dačić: Priština laže, ne želi kompromis
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija bila jasna da želi kompromis u rešavanju kosovskog problema i da želi dijalog, ali "ne prihvata nametanje unapred pripremljenih rešenja".
  • 13.08.2020
Haradinaj kandidat za kosovskog predsednika
Alijansa za budućnost Kosova kandidovaće svog predsednika Ramuša Haradinaja za kosovskog predsednika, ako Hašimu Tačiju bude potvrđena optužnica u Hagu za ratne zločine.
  • 13.08.2020