Vesti
Politika

Vučić: Kakva je to kampanja ako ne odem na Kosovo

Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je da će tokom predsedničke kampanje posetiti Kosovo, kao i da očekuje veliku podršku od građana koji ovde žive.
Vučić: Kakva je to kampanja ako ne odem na Kosovo
Aleksandar Vučić (Foto arhiva Kim)

"Kakva je to kampanja, a da se ne ode na Kosovo? Očekujem veliku podršku, prošli put smo dobili 67 odsto, sada očekujem bar 70 odsto, jer sam ih hrabro i odgovorno zastupao", rekao je Vučić.

Vučić nije najavio kada će posetiti Kosovo.

 Ne zna hoće li sa Mogerinijevom razgovarati o Haradinaju

Premijer Aleksandar Vučić očekuje dobar i otvoren razgovor sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, koja sutra dolazi u Beograd, ali ne zna da li će i slučaj Ramuša Haradinaja biti tema njihovog sastanka.

"Ne znam da li joj je to tema, možda ona ima neke druge teme. To ćemo da vidimo", rekao je Vučić novinarima u Vranju.

Vučić je dodao da ne zna šta "oni hoće od nas, ali da zna šta mi hoćemo od njih".

On je naveo da je Srbija spremna da ispuni sve što se od nje traži u smislu zahteva za dokumentaciju u slučaju Ramuša Haradinaja, jer je to, kaže, veoma važno zbog žrtava i pravde.

"Vidim da se sve svodi na politiku", rekao je Vučić i dodao i ne želi da govori o tome šta misli ko je odgovoran za haos i probleme u Makedoniji i drugim državama u regionu.

Dodao je da neće dozvoliti da takve probleme neko pravi u Srbiji.

"Oni koji misle da slučaj Haradinaj zloupotrebe za napade na Srbe, pošto dobijam određene informacije šta sve spremaju, neka ne misle da tako nešto smeju i mogu da naprave", rekao je Vučić.Ostale vesti

Petković: Svaki sastanak u Briselu započinjemo pitanjem o ZSO
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je i danas, u novoj rundi dijaloga u Briselu, Beograd pokrenuo pitanje Zajednice srpskih opština, jer koje god pitanje da se pokrene, nema napretka u dijalogu, bez formiranja ZSO.
  • 29.10.2020
“Sporazum”:  Ustavne reforme neminovne na Kosovu i u Srbiji
Direktor Kosovskog pravnog instituta Ehat Miftaraj izjavio je da će do ustavnih reformi na Kosovu i u Srbiji  nesumnjivo doći kada dođe do sveobuhvatnog sporazuma, što je za Evropsku uniju veoma važno pitanje. Nakon sporazuma, sigurno je da će međunarodni pritisak pasti na skupštine i političke stranke u tim zemljama da u bliskoj budućnosti ratifikuju oba sporazuma, naprave ih legitimnim, zakonitim i unesu odgovarajuće promene u svoje ustave.
  • 29.10.2020
Milan Radojević kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice
Prijava kandidata za vanredne izbore za gradonačelnika Severne Mitrovice traje do sutra. Do danas je samo Srpska lista podnela zahtev za potvrdu kandidata za izbore koji će biti održani 29. novembra.
  • 29.10.2020
Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK ponovo bez podrške

Zbog nedostatka kvoruma, Predlog zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK opet nije dobio podršku poslanika kosovskog parlamenta.

  • 29.10.2020
“Srbi sa Kosova nemaju čemu da se nadaju od nove Vlade Srbije”

Iako je jedan od glavnih ciljeva nove Vlade „očuvanje vitalnih interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, Srbi koji ovde žive nemaju čemu da se nadaju, bar po mišljenju analitičara Đorđa Vukadinovića i Ljubomira Stanojkovića.

  • 29.10.2020
Delegacije Beograda i Prištine u Briselu o potraživanjima i imovini
Dijalog Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa pod okriljem EU biće nastavljen danas u Briselu, a dve strane će predstavljati direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković i kosovski koordinator za dijalog, Skender Hiseni.
  • 29.10.2020