Vesti
Politika

Vučić: Kakva je to kampanja ako ne odem na Kosovo

Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je da će tokom predsedničke kampanje posetiti Kosovo, kao i da očekuje veliku podršku od građana koji ovde žive.
Vučić: Kakva je to kampanja ako ne odem na Kosovo
Aleksandar Vučić (Foto arhiva Kim)

"Kakva je to kampanja, a da se ne ode na Kosovo? Očekujem veliku podršku, prošli put smo dobili 67 odsto, sada očekujem bar 70 odsto, jer sam ih hrabro i odgovorno zastupao", rekao je Vučić.

Vučić nije najavio kada će posetiti Kosovo.

 Ne zna hoće li sa Mogerinijevom razgovarati o Haradinaju

Premijer Aleksandar Vučić očekuje dobar i otvoren razgovor sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, koja sutra dolazi u Beograd, ali ne zna da li će i slučaj Ramuša Haradinaja biti tema njihovog sastanka.

"Ne znam da li joj je to tema, možda ona ima neke druge teme. To ćemo da vidimo", rekao je Vučić novinarima u Vranju.

Vučić je dodao da ne zna šta "oni hoće od nas, ali da zna šta mi hoćemo od njih".

On je naveo da je Srbija spremna da ispuni sve što se od nje traži u smislu zahteva za dokumentaciju u slučaju Ramuša Haradinaja, jer je to, kaže, veoma važno zbog žrtava i pravde.

"Vidim da se sve svodi na politiku", rekao je Vučić i dodao i ne želi da govori o tome šta misli ko je odgovoran za haos i probleme u Makedoniji i drugim državama u regionu.

Dodao je da neće dozvoliti da takve probleme neko pravi u Srbiji.

"Oni koji misle da slučaj Haradinaj zloupotrebe za napade na Srbe, pošto dobijam određene informacije šta sve spremaju, neka ne misle da tako nešto smeju i mogu da naprave", rekao je Vučić.Ostale vesti

Danas sednica Skupštine Kosova za izbor nove vlade

Sednica kosovskog parlameta na kojoj će se glasati o novoj Vladi Kosova, zakazana je za danas u 11 časova. Medijima nije dozvoljeno prisustvo, pa će skupštinska dešavanja pratiti preko kanala Radio televizije Kosova.

  • 03.06.2020
Hoti saopštio imena ministara iz redova DSK
Kandidat za novog premijera Kosova Avdulah Hoti predstavio je listu imena koje je za svoje ministre u novoj kosovskoj vladi predložio Demokratski savez Kosova (DSK), javila je Koha.
  • 02.06.2020
Grenel podneo ostavku na mesto ambasadora SAD u Berlinu
Američki ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel podneo je ostavku na tu funkciju, saopštila je danas ambasada SAD u Berlinu, prenosi Beta.
  • 02.06.2020
Lajčak dobio podršku svih članica EU za nastavak dijaloga
Specijalni izaslanik Evropske unije Miroslav Lajčak dobio je podršku svih 27 članica Evropske unije za nastavak dijalog između Beograda i Prištine.
  • 02.06.2020
Sutra izjašnjavanje poslanika o novoj vladi
Za sutra u 11:00 časova zakazana je sednica Skupštine o izglasavanju nove vlade, odlučeno je na današnjem sastanku Predsedništva.
  • 02.06.2020
Ulazak na Kosovo omogućen svima, uz medicinske procedure
Iz Kosovske policije demantovali su vesti koje su juče objavili pojedini mediji sa severa Kosova da građanima sa prebivalištem u Srbiji nije dozvoljen ulazak na Kosovo, već samo licima koji imaju kosovska dokumenta ili dokumenta Policijskih uprava gradova na Kosovu koje su smeštene u centralnoj Srbiji.
  • 02.06.2020