Vučić: Jedna iskra da zapali region

Svaki dan odlaganja rešenja za Kosovo je stvaranje uslova da jedna iskra zapali ceo region, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu agenciji Rojters.

Podeli ovaj članak sa:
  • Vučić (Foto Kim arhiva)

Vučić kaže da i Srbija ima mnogobrojne crvene linije, ali da ne želi da ih pominje, kako ne bi uništavao šansu za razgovore.

Predsednik Aleksandar Vučić je izrazio uverenje da će uskoro uslediti neka od nemačko-francuskih inicijativa.

"Svaki dan odlaganja, svaka nedelja odlaganja je stvaranje uslova da jedna iskra zapali ceo region i to moraju da znaju dobro i zapadne zemlje koje drže Prištinu kao malo vode na dlanu", poručio je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da ne voli da govori o crvenim linijama, ali da ih svakako Srbija ima mnogo, kao što ih i druga strana ima mnogo.

"Neću da govorim o njima, jer posle toga onemogućavate razgovore. Imamo ih mnogo i nismo ni blizu bilo kakvog sporazuma. Nemamo ga ni u nacrtu, predlogu. Ne postoji ništa u ovom trenutku", objasnio je Vučić.

Vučić je naglasio da neće da urušava šansu za razgovor, jer razgovori ostavljaju Srbe u životu.

Predsednik Srbije je izrazio uverenje da će nemačko-francuski, to jest evropski angažman u narednom periodu biti jasnije i očiglednije vidljiv i prikazan na Balkanu.

"Mislim da kancelarka Angela Merkel dobro zna kakve se sve opasnosti kriju i želi da sačuva mir u Evropi. Mislim da ćemo videti neke od njihovih inicijativa u veoma bliskoj budućnosti", naglasio je Vučić.

Podsetio je da evropska budućnost Srbije zavisi od razgovora sa Prištinom i od toga hoćemo li moći jednog dana da postignemo dogovor.

"Drugačije nas niko nikada neće pustiti u Evropu. To ljudi u Srbiji treba da znaju. Treba da budemo fer i ljude ne obmanjujemo", poručio je predsednik Vučić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane