Vesti
Politika

Vučić: Izgradnja i rekonstrukcija bolnica na Kosovu u najkraćem roku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u najkraćem mogućem roku početi izgradnja KBC u Gračanici, kao i rekonstrukcija KBC u Severnoj Mitrovici, prenosi Tanjug.

Vučić: Izgradnja i rekonstrukcija bolnica na Kosovu u najkraćem roku
Aleksandar Vučić (Foto Beta)

Vučić je kazao da novac nije problem, ali da postoje tehnički problemi.

"Imamo tehničkih problema, nije novac problem, novac smo izdvojili i imamo ga i za zdravstveni centar u Gračanici i bolnicu u Kosovskoj Mitrovici", rekao je Vučić.

Dodaje da će KBC "Kosovska Mitrovica" biti de fakto Klinički centar i ističe da će to biti uz ulaganja države Srbije i držanje velikog broja medicinskog osoblja.

"Verujem da će ljudi biti još zadovoljniji svojim primanjima, ali biće dopremljena i oprema najvišeg standarda tako da mislim da će svi biti zadovoljni", naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, za Srbiju i Kosovsko Pomoravlje, centralno, južno Kosovo je od velikog interesa da se zdravstveni centar u Gračanici uradi na najbolji mogući način.

"I to će biti urađeno na najvišem nivou", kazao je Vučić i dodao da će informaciju o tome kada će tačno početi izgradnja dati u narednim danima.Ostale vesti

Gradonačelnici sa severa odbili ponudu Kfor-a da zameni specijalne jedinice
Gradonačelnici četiri srpske opštine sa severa Kosova odbili su predlog komandanta Kfor-a da se specijalne jedinice kosovske policije zamene vojnicima Kfor-a, jer bi time, kako navode, "sever postao srpski geto".
  • 28.09.2021
Stefanović: Vojska spremna da brani svoj narod

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je vojska po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića podigla stepen borbene gotovosti u celoj kopnenoj zoni bezbednosti duž administrativne linije sa Kosovom "ali da nije ušla nigde gde ne treba da uđe".

  • 28.09.2021
Oko 100 posmatrača EU biće raspoređeno na lokalnim izborima
Izborna posmatračka misija Evropske unije (EU EOM) na Kosovu započela je svoje dugoročne posmatračke aktivnosti mesec dana pre izbora i fokusirana je na čitav izborni proces, rekao je na konferenciji za medije u Prištini šef misije Lukas Mandl. On je dodao da misija ima za cilj da doprinese razvoju demokratije.
  • 28.09.2021
Ursula fon der Lajen sutra na Kosovu
U sklopu regionalne posete zemljama Zapadnog Balkana sutra će na Kosovu boraviti Ursula fon der Lajen, predsednica Evropske komisije.
  • 28.09.2021
Portparol EU Peter Stano potvrdio je da će se u sredu, 29. septembra, u Briselu sastati Petar Petković i Besnik Bisljimi. Kako je glasnogovornik najavio, glavna tema njihovog razgovora će biti deeskalacija situacije na severu Kosova. I dok zvanični Beograd stidljivo najavljuje da do susreta možda neće ni doći jer on "zavisi od situacije", na terenu nema mnogo optimizma pred novo viđenje zvaničnika Prištine i Beograda u sedištu evropske administracije.
  • 28.09.2021
Dijalog zavisi od situacije na severu
Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović izjavio je da nastavak dijalog Beograda i Prištine u Briselu zavisi od razvoja situacije na severu Kosova.
  • 28.09.2021