Vesti
Politika

Vučić: Imao bih mnogo toga da pitam, ali bolje da ćutim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, komentarišući najnovije kritike ideje o razgraničenju episkopa crnogorsko-primorskog Amfilohija, da bi takve kritičare imao mnogo toga da pita, u vezi s "otcepljenjem Crge Gore ili jednostavnim progašlenjem nezavinosti Kosova" i šta su oni tada radili.
Vučić: Imao bih mnogo toga da pitam, ali bolje da ćutim
Aleksandar Vučič u Lapljem Selu (Foto arhiva Kim)

Vučić je, nakon obilaska kompanije "Jurotaj" u Kraljevu, u izjavi novinarima, naveo da nema ništa protiv kritika, da je to uvek lako, ali da neće da odgovara na uvrede uvredama.

"Bolje je da se borim za fabrike, ljude, budućnost", poručio je.

Rekao je da je pre 2009. godine, kada su povećane plate i minimalac, "minimalac bio 159 evra, a četiri godine kasnije povećan je za svega tri evra, a od januara iduće godine biće 230 evra".

"Što se tiče tih koji bi sve bolje radili, a nisu radili kada su bili na vlasti, sveštenička i crkvena lica, ne mogu da ulazim u tu sferu. Ne zato što nemam šta da pitam oko otceljenja Crne Gore i jednostrane proglašene nezavisnosti Kosova. Imao bih mnogo toga da pitam, ali je bolje da ćutim. Borićemo se za interese naroda i zemlje", naglasio je on.

Ranije danas je episkop Amfilohije u Oridu upitao "sa kim bi se to Srbija razgraničila na Kosovu" i naveo da "to nema veze sa pameću i razumom".

Amfilohije je rekao da "samo ljudi koji ne znaju šta je Pećka patrijaršija, i koji se odriču moštiju svetog Stefana Dečanskog, mogu da prave razgraničenje".

Vučić je reagovao i na izjavu Vuka Jeremića da je trenutno stanje u zemlji kao "prokleta avlija".

"Nisam siguran da je Vuk Jeremić ikada pročitao Andrićevu ’Prokletu avliju’, da jeste, setio bi se vremena sopstvene vlasti, rekao je predsednik.

"Da li je ’prokleta avlija’ kad gradite auto-put do Čačka ili kad nemate put, kad ga neko obećava 60 godina? Da li je ’prokleta avlija’ kad zatvorite Muzej savremene umetnosti i Narodni muzej ili kad ih otvorite", upitao je Vučić.

Kaže da aktuelna vlast otvara fabrike na mestima razorenih giganata.Ostale vesti

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao Kosovo.
  • 27.09.2020
Vučić o dijalogu: Za tango je potrebno dvoje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom, za teška rešenja, ali i dodao da je za "tango potrebno dvoje".
  • 26.09.2020
Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020
Skupština Kosova danas održava dve plenarne sednice
Na prvoj sednici, u 10 časova, po treći put će se glasati Nacrt zakona o ekonomskom oporavku u načelu, koji na poslednja dva zasedanja nije uspeo da dobije potrebne glasove.
  • 25.09.2020