"Vučić i Tači se dogovorili – opet u septembru"

Sledeći sastanak predsednika Kosova i Srbije, Hašima Tačija i Aleksandra Vučića održaće se početkom septembra.

Podeli ovaj članak sa:
  • Hašim Tači i Aleksandar Vučić (Foto Zeri)

To je izjavila za prištinske medije portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost, Maja Kocijančić.

U odgovoru na interesovanje portala gazetaexpress.com o datumu sledećeg susreta predsednika dve zemlje u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa, ona je kazala da su se predsednici dogovorili da se sledeći sastanak održi u septembru.

"Na poslednjem sastanku koji je vodila visoka predstavnica 18. jula dvojica predsednika su razmotrila dosadašnji napredak i saglasila se da se ponovo sretnu na početku septembra", kazala je Kocijančić.

Ovo će biti treći susret predsednika Kosova i Srbije u finalnom delu dijaloga koji treba da se okonča pravno obavezujućim sporazum o normalizaciji odnosa između dve zemlje.

Međunarodni predstavnici uključeni u proces dijaloga su zatražili intenziviranje dijaloga do postizanja konačnog rešenja i njegovo okončanje do proleća sledeće godine.

Kosovska strana još nije uspela da se dogovori i postigne konsenzus o platformi za finalni deo dijaloga i odlučno je protiv toga da dijalog predvodi predsednik Kosova pošto smatra da Tači "može dovesti Kosovo u situaciji da se dovede u pitanje teritorijalni integritet zemlje".

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane